Maakateliers

Ben je graag creatief bezig? Of creëer je graag producten met je handen? Dan kan je terecht in één van onze maakateliers. Binnen jouw domein ontwikkel je van begin tot einde een heel gamma aan producten.

We bieden tal van mogelijkheden op onze verschillende sites, gaande van het creatief verpakken van producten tot het bakken van potten of creëren van houten producten. Snuister alvast even door onze diverse ateliers en maak je keuze!

 

Wil je meer informatie over werken bij Groep Ubuntu of heb je een specifieke vraag over onze maakateliers? Aarzel niet om onze mensen van Het Loket te contacteren. Zij helpen je graag verder.

Contacteer Het Loket


 

Houtbewerking

De houtbewerkers creëren heel wat prachtige houten stukken, waaronder (gepersonaliseerde) kapstokken, doopsuikerartikelen, aanmaakblokjes, … De één is goed in schuren of schilderen, de ander in het ruwere werk met de machine, … Van plank tot afgewerkt object, voor elk wat wils in dit atelier!


 

K en zo

K en zo staat voor kaarten, kaarsen en kadootjes. In dit atelier zijn heel wat creatievelingen aan het werk. De medewerkers sjabloneren kaarten en maken originele verpakkingen. Ze gieten kaarsen in allerlei vormen, maten en kleuren, telkens aangepast aan de periode van het jaar. Samen met de coach maken ze ook heel wat gepersonaliseerde kaarten en kaarsen.


 

Verpakkingsatelier

Omdat Groep Ubuntu veel belang hecht aan kwaliteit is het belangrijk dat onze producten ook netjes verpakt worden, met dank aan onze creatieve mensen van het verpakkingsatelier. Vooral tijdens bepaalde periodes van het jaar zorgen we ervoor dat onze producten in een aangepast zakje of doosje verpakt zijn, denk maar aan de eindejaarsperiode, moederdag, Pasen, …


 

Kaarsen- en keramiekatelier

Ben je graag creatief bezig? Dan is het kaarsen- en keramiekatelier de geknipte werkplek voor jou. We gieten kaarsen in verschillende kleuren en vormen die op vraag van onze klanten gepersonaliseerd kunnen worden met foto’s, tekst, …
In het keramiekatelier leer je verschillende technieken aan. Door de jaren heen is de collectie al vrij uitgebreid. Van grote tuinpotten over kopjes, schaaltjes, theelichtpotjes en nog veel meer.


 

Kaarten- en stoffenatelier

Heb je een goede fijne motoriek? Dan kunnen we jou zeker gebruiken in het kaarten- en stoffenatelier. We maken er tal van kaarten voor diverse gelegenheden zoals geboortes, Valentijn, huwelijken, rouwkaarten, … Daarnaast maken we in dit atelier ook doopsuikerzakjes en knuffelkussens. Als medewerker naai je de stoffen aan elkaar en zorg je voor de kussenvulling.


Het is de bedoeling dat alle producten van A tot Z door de medewerkers worden gemaakt. We stimuleren je, maar zonder de werkdruk al te hoog te leggen.


 

Print- en bindatelier

Het print- en bindatelier zorgt er niet alleen voor dat intern alles net en tijdig gedrukt is, maar ook externen kunnen hier terecht met printopdrachten zoals het maken van kopieën, drukwerk en flyers. Als medewerker verzorg je de afwerking van de documenten zoals snijden, sorteren, plooien, nieten en lijmen.
In opdracht van bibliotheken, particulieren maar ook bedrijven ga je aan de slag met papier en boeken. Beschadigde boeken worden volledig uit elkaar gehaald en hersteld.

Met de papierresten en oud papier maak je mooi, nieuw handgeschept papier. Op vraag van de klant ontwikkel je hiermee wens- en geboortekaarten.


 

Pottenbakkerij

De pottenbakkerij is één van de stoerdere ateliers van Groep Ubuntu. Hier worden prachtige creaties gemaakt, gaande van plukselvaasjes over bloempotten tot culiborden en decoratieve paddenstoelen, zowel met gietklei als met boetseerklei. De potten worden gegoten, gebakken, geschuurd, geglazuurd en nog eens gebakken.