Zorgondersteuning in gezinnen

Dat kan voor een koppel of alleenstaande, met of zonder kinderen. We bieden ondersteuning bij heel wat aspecten van het leven: administratie, overleg met andere diensten, praktische alledaagse zaken, relaties, de fases in het leven van een kind/tiener, je kind leren loslaten, potjestraining, school en huiswerk, invulling van de vrije tijd, vakanties plannen, …

We nemen het niet zomaar van je over, maar willen je als ouder sterker maken, onder andere bij de opvoeding van de kinderen. Eventueel kunnen we hierbij ook andere diensten betrekken, zoals logopedisten, het CLB, de school, revalidatiecentra, het Huis van het Kind, gezinshulp, de wijkagent, de voedselbanken, … Vaak krijg je goed bedoeld advies van anderen, maar weet je niet wat je ermee moet, of je weet niet waar je terecht kan. Dan staan wij klaar om je te helpen. Loopt er eens wat fout in het gezin, dan zorgen wij ervoor dat de neuzen in dezelfde richting blijven staan.

Onze begeleiders bouwen een vertrouwensband op met het gezin, en veroordelen niemand. We verplichten mensen nooit tot iets, ze moeten er zelf voor open staan om initiatief te nemen of dingen anders aan te pakken. In 99% van de gevallen bereiken we op deze manier het best mogelijke resultaat.

Ook al zijn we maar enkele uren per week of per maand aanwezig, toch houden we de band sterk. We nemen geregeld contact op, zeker als het eens wat minder goed gaat. Op die manier bieden wij ook vanop afstand nabijheid.

Dankzij onze expertise die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd in de ondersteuning kunnen we de best mogelijke ondersteuning bieden. In een werkgroep wisselen onze begeleiders ervaringen uit. Daarnaast volgen ze regelmatig bijscholing en blijven we onze expertise verder uitbouwen.

Vragen?


Wil je meer informatie of heb je specifieke vragen over onze zorgondersteuning voor gezinnen? Aarzel zeker niet om onze mensen van Het Loket te contacteren. Zij helpen je graag verder.

Contacteer Het Loket