Mobiele ondersteuning

Mobiele teams ondersteunen mensen die alleen of samen met hun partner of gezin wonen. We begeleiden ook mensen met een zorgnood die een woning delen in een huis in de straat.

Daarbij bezit het team van mobiele coaches specifieke expertise rond autisme (ASS), psychische kwetsbaarheid, sensoriële beperking, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), verstandelijke en bijkomende motorische  beperking. Afhankelijk van je wensen komt je persoonlijke coach regelmatig bij je langs of kom jij bij ons op bezoek.

Je kan zowel via rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) als met een persoonsvolgend budget een beroep doen op deze dienstverlening. Bij de opstart bekijken we samen wat jouw noden zijn. Meestal spreken we af op vaste tijdstippen maar ook op andere momenten zijn we er voor jou: als je het moeilijk hebt, als je liever een coach meeneemt naar een afspraak ...

Maximale zelfstandigheid

We stimuleren je om zaken zelf op te nemen. Samen zoeken we naar die mensen en diensten die een rol van betekenis spelen in je leven.

Waarbij kunnen wij jou ondersteunen?

  • Wonen: de zoektocht naar of inrichting van een woning, onderhoud, vaardigheden, werken met een boodschappenlijst, samenwerking met ondersteunende diensten, ...
  • Papieren, administratie, financiën
  • Gezondheid en welbevinden: goede voedingsgewoontes, ondersteuning bij consultaties, aandacht voor psychosociale noden, ...
  • Vrije tijd: we helpen je in de zoektocht naar geschikte vrijetijdsactiviteiten, reizen en uitstapjes, en plannen deze samen. We helpen je ook zoeken naar eventuele opleidingen.
  • Werken: we ondersteunen je bij het zoeken naar een geschikte job of daginvulling
  • Mobiliteit: aanleren van trajecten, gebruik van openbaar vervoer, planning van vervoer, ...
  • Hulpmiddelen: informatie, aankopen en leren gebruiken van hulpmiddelen voor personen met een visuele, auditieve, motorische, ... beperking.
  • Digitalisering: leren gebruiken van en veilig omgaan met internet, sociale media, ...

Verder bieden wij ook zorgondersteuning in het gezin. Klik hier voor meer info.

Wil je meer informatie over mobiele ondersteuning? Aarzel niet om onze mensen van Het Loket te contacteren. Zij helpen je graag verder.

Contacteer Het Loket