Groen

Groep Ubuntu draagt ecologie hoog in het vaandel. In onze verschillende groenateliers kan je aan de slag in de natuur. Ben je geïnteresseerd in tuinieren of heb je een voorliefde voor gezonde voeding en natuur? Dan zijn onze groenateliers beslist iets voor jou.

 

Wil je meer informatie over werken bij Groep Ubuntu of heb je een specifieke vraag over onze groenateliers? Aarzel niet om onze mensen van Het Loket te contacteren. Zij helpen je graag verder.

Contacteer Het Loket


 

Bioboerderij Het Ganzenhof

Bioboerderij Het Ganzenhof heeft een demo-tuin en grote serres waar we alle groenten, kruiden en planten ecologisch en biologisch telen en onderhouden.

In de demo-tuin telen we alles in bakken op rolstoelvriendelijke hoogte. Vergeten groenten, sneukelhaagjes (bessen, frambozen e.a.), kruiden,… we zetten alles samen met de medewerkers en de smaakkeuken van de boerderij zorgvuldig in het jaarlijks teeltplan en laten de nodige ruimte voor experimenten.
In de grote serres telen we alle groenten, kruiden en planten in volle grond. De serregroenten maken we na het oogsten schoon in de serre, waarna de oogst verwerkt kan worden in de smaakkeuken.

Daarnaast kan je op de boerderij een ware compostmeester worden. Dagelijks gaan onze compostmeesters aan de slag met het biologisch afval. Je verschept en zeeft de compost zodat hij opnieuw gebruikt kan worden in de eigen tuin of voor verkoop in de hoevewinkel.

Je verzorgt en voedert ook onze kippen, ganzen en eenden. Binnenkort mogen we zelfs een aantal knuffelkonijnen verwelkomen.

 


 

 

Groenploeg 't Boerhof

Onze groenploeg is gehuisvest op de idyllische site 't Boerhof. De groenploeg is een gevarieerd team, naast VAPH-cliënten werken er ook AMA’s, mensen actief binnen de arbeidszorg. Het team bestaat in totaal uit een tiental mensen, maar niet iedereen is elke dag aanwezig. 

Als lid van de groenploeg sta je samen met de anderen in voor het onderhoud van de tuin van ’t Boerhof, maar je neemt ook de tuin van de Galerie en ’t Nest onder handen. Wat regen en slecht weer schrikken je niet af, maar bij heel slecht weer kan je wel even schuilen in de rustruimte. 

Je houdt van de natuur en werkt graag in de buitenlucht. Wie weet kunnen we binnenkort onze eigen groenten en fruit telen op de site 't Boerhof.