Sensoriële beperking

Groep Ubuntu zet in op de zelfontplooiing van mensen met een visuele of auditieve beperking. We bieden we jou het beste antwoord op je zorgvraag, ook als die zorgvraag verandert. In een warme omgeving waar je jezelf mag zijn, bieden we je ondersteuning, zowel in het werken als in het wonen. Wij hanteren een persoonlijke aanpak met individuele ondersteuning of ondersteuning in kleine groep.

Lukt werken niet binnen het reguliere arbeidscircuit? Dan kan je bij ons terecht voor een zinvolle invulling van jouw dag. Dit kan binnen onze werking maar ook als vrijwilliger in het reguliere arbeidscircuit via begeleid werken. We hebben verschillende wooncontexten waarbinnen we jou kunnen ondersteunen. Dit gaat van ondersteuning 24u per dag tot enkele keren per week of per maand mobiele ondersteuning bij jou aan huis. Onze begeleiders hebben specifieke expertise op vlak van gehoor- en spraakstoornissen.

Ook binnen ons vrijetijdsaanbod zal je zeker je gading vinden. De Stroom organiseert regelmatig sport- en ontspanningsactiviteiten zowel tijdens de week als tijdens het weekend. Daarnaast kan je via De Stroom je vakantie plannen, zowel individuele reizen als groepsreizen.

 

Wil je meer informatie over Groep Ubuntu of heb je een specifieke vraag over onze ondersteuning van mensen met een sensoriële beperking? Aarzel niet om onze mensen van Het Loket te contacteren. Zij helpen je graag verder.

Contacteer Het Loket