Zet Kuurne mee in Vuur en Vlam

De Warmste Week zit dit jaar in een nieuw jasje onder het motto ‘kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’, een boodschap die gemeente Kuurne, Groep Ubuntu en vzw Kada delen. We sloegen de handen in elkaar en maakten duizenden vlammetjes die we verkopen ten voordele van de Warmste Week.


Op 18 december worden alle verkochte vlammetjes op de Teletubbieberg geplaatst in de Groene Long wat een mooi schouwspel zal opleveren. 

Dit jaar kies je niet langer zelf een goed doel, maar gaat je ingezamelde geld naar het DWW Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Het geld wordt gebruikt om in 2022 projecten te realiseren rond het thema ‘kunnen zijn wie je bent’. Want dat verdient toch iedereen. 

Ons doel: een vlam voor elke inwoner. We streven ernaar 14.000 vlammetjes te verkopen. De Teletubbieberg in de Groene Long wordt omgetoverd tot een vlammenzee. Al wie een vlam kocht, kan deze daar op 18 december komen ophalen en ze nadien thuis een mooi plaatsje geven. 

Burgemeester Francis Benoit: 'Ik draag Kuurne een warm hart toe, daarom steun ik dit initiatief ten volle. Alle Kuurnenaars samen kunnen met een kleine bijdrage hun warme hart laten zien. Ik vind het belangrijk dat iedereen in onze gemeente en daarbuiten zichzelf kan zijn, en het gevoel heeft dat hij of zij gehoord wordt. Samen kunnen we iets moois realiseren!'

Het keramiekatelier van Regenboog in Kuurne produceert de vlammetjes. Onze cliënten zijn er al sinds maart volop vlammetjes aan het maken.

Coach Bert Meersman: 'We maken hier de vormen in klei, zetten ze op een sokkel, bakken de klei en schilderen elke vlam. Een intensief ambachtelijk werk dat de cliënten met veel plezier op zich nemen.'
Christ Planckaert: ‘Het is een groot werk, maar gelukkig konden we er op tijd mee starten. Ik hoop nu dat elke Kuurnenaar een vlammetje in de tuin of aan het raam zal willen en dat ze vlot over de toonbank gaan. Ik woon zelf in Kuurne en heb mijn vlam al besteld.’

Een vlam kopen is niet moeilijk. Op heel wat plekken in Kuurne kan je vanaf deze week een vlam op de kop tikken: in de bibliotheek, de vrijetijdsdienst, de sportdienst, de Kameel met Vier Bulten, De Drie Wijzen en bij deelnemende handelaars. Bij aankoop krijg je een bewijs waarmee je vanaf 18 december jouw vlam kan gaan afhalen. 

Meer info vind je in de Facebook-groep 'De Warmste Week in Kuurne 2021'.


Ander nieuws