The Wild Classical Music Ensemble & Lee Ranaldo

Twee dagen lang improviseerde The Wild Classical Music Ensemble samen met Lee Ranaldo in het atelier van Johan Tahon, omringd door gigantische sculpturen. Voor het videokunstwerk 'hell gate' werd deze tweedaagse gefilmd. Op 17 februari 2023 wordt hiervan een album uitgebracht. Op 15 maart komen ze dat album voorstellen bij Wilde Westen in De Kreun.


The Wild Classical Music Ensemble (aka WCME) is een experimentele Belgische rockband, opgericht door een groep muzikanten met een beperking. Wit.h organiseerde in 2007 een workshop rond experimentele muziek, en het muzikale pact van WCME was al snel gesloten. In 2012 brachten ze hun eerste album uit. Hun unieke sound bestaat uit punk-rock improvisaties, fanatieke ritmes, vurige melodieën en synth jams. Rauwe vocalen, maar altijd een warme sfeer. Een groot deel van de muzikanten van WCME zijn verbonden met Groep Ubuntu als cliënt en of actief als kunstenaar in Kunstwerkplaats De Zandberg

Lee Ranaldo behoeft bijna geen introductie. Muzikaal genie, stichtend lid van Sonic Youth, componist, kunstenaar, schrijver en producent. 

Je kan erbij zijn! Info & tickets via
https://www.wildewesten.be/nl/event/the-wild-classical-music-ensemble-lee-ranaldo

Het Wilde Westen is partner van de European Disability Card. Houders van deze kaart mogen gratis een vaste ondersteuner meenemen naar één van onze concerten. Mail naar toegankelijkheid@wildewesten.be of bel 056 37 06 44 en Het Wilde Westen zorgt dat de begeleider een ticket bekomt. 

Support your local scene! 


Ander nieuws