Studiedag cliënten 'Ik kies! Maar hoe?'

90 cliënten volgden vrijdag deze studiedag. In de voormiddag ging het over ‘Ik kies! Maar hoe?’. In de namiddag waren er 6 workshops (muziek en zang, film en acteren, SMOG en communicatie, relaxatie, gezelschapspelen en brandveiligheid). De catering werd verzorgd door de gebruikersraad.


Iedereen koos vooraf, volgens eigen interesse, een workshop uit. Doel van de workshops was enerzijds ‘ontspanning’ en anderzijds ‘nieuwe activiteiten ontdekken’.

Zoals de titel van de studiedag ‘Ik kies! Maar hoe?’ laat vermoeden draaide het op deze dag allemaal rond kiezen. Dagelijks, maar ook in de nabije en verre toekomst maken mensen keuzes. Sommige zijn heel eenvoudig, andere zijn levensbepalend. Keuzes maken we vooral op de domeinen ‘wonen, werken en vrije tijd’.

Iedereen heeft recht om zelf zijn keuzes te maken. De vraag is of iedereen altijd zomaar kan kiezen wat hij of zij wil. Het antwoord op deze vraag is ‘neen’. Uiteraard moeten we bij onze keuzes met heel wat zaken rekening houden. We leven niet alleen en hebben plichten binnen de samenleving. Rekening houden met andere mensen is heel belangrijk. Daarnaast zijn er ook nog factoren zoals ‘het financiële’ en ‘hoe geraak ik er’ en … Die zijn persoonlijk en iedereen moet bij zichzelf stilstaan wat haalbaar is.

Is kiezen, verliezen? Neen, maar de manier waarop we keuzes maken is heel belangrijk.
Bewust kiezen is de boodschap. Een aantal sfeerbeelden.
 

 

 

 

 

 

 


Ander nieuws