Petitie betaalbaar vervoer voor personen met een handicap

Georganiseerd vervoer voor personen met een handicap dreigt onbetaalbaar te worden voor gebruikers en organisaties. Daarom trekken we aan de alarmbel. Personen met een handicap hebben recht op betaalbare, beschikbare en bruikbare (aan de handicap aangepaste) vervoersoplossingen.


Dit om volwaardig te kunnen participeren aan tewerkstelling of dagbesteding. We kijken in de eerste plaats naar het openbaar vervoer, maar dat is spijtig genoeg niet toegankelijk voor veel personen met een handicap. Bovendien kunnen veel personen met een handicap omwille van hun problematiek en nood aan begeleiding geen gebruik maken van openbaar vervoer. Voor deze mensen organiseren zorgaanbieders collectief vervoer, maar door de stijging van de energiekosten en het verlagen van de organisatiegebonden kosten wordt het voor organisaties steeds moeilijker om dit te blijven doen. De volledige kosten doorrekenen is vaak geen optie, omdat veel gebruikers hier niet de middelen toe hebben. 

Petitie
SOM vraagt samen met Fovig en Vlaams Welzijnsverbond meer aandacht voor het probleem van collectief vervoer met een petitie. Onderteken je mee de petitie?
Dit kan via deze link: petitie vervoer naar de dagbesteding voor personen met een handicap niet meer betaalbaar


Ander nieuws