Partners Safety for All-project op bezoek

We mochten vorige week collega’s uit Denemarken, Duitsland, Italië en Spanje verwelkomen. Doel was om goede praktijken en inzichten uit te wisselen rond hoe je cliënten kan leren omgaan met (on)veiligheid op de werkvloer.


Binnen dit S4A-project willen we een programma ontwikkelen voor medewerkers om de werkomgeving en de cliënten hiermee te leren omgaan. Zo willen we bijdragen aan de inzetbaarheid van mensen met een beperking op de werkvloer.

De deelnemers waren bijzonder enthousiast over de werking in onze ateliers en in Hise, en vinden zich in de benadering om niet alleen de omgeving aan te passen aan de zwakkere ‘werknemers’, maar ook om de werknemers zelf te versterken en te leren hoe ze ‘gevaar’ kunnen detecteren en er gepast mee kunnen omgaan.

Deze uitwisseling was succesvol, met dank aan de ondersteuning van onze onthaalcollega’s (Janique en Lydie), de cliënten en medewerkers van ’t Boerhof (in het bijzonder Chelsey en Ann), de bioboerderij (‘chef’ Fabienne en Evelien), Hise en het busje van Kunstwerkplaats De Zandberg.


Ander nieuws