Kracht centraal tijdens 10-daagse van de geestelijke gezondheid

We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen… soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ nodigen we mensen uit om hun kracht te ontdekken, roepen we hen op om samen trots te zijn op deze krachten -groot en klein- en om ze ook in te zetten om anderen te helpen.


Wat kan helpen in deze woelige tijden van corona en hoge (energie)prijzen? Een flinke portie veerkracht! Wist je dat je je veerkracht kan trainen? 

Een deel van onze veerkracht wordt bepaald door de biologie en is dus genetisch. Maar even belangrijk zijn je ervaringen doorheen je levensloop. Die bepalen ook voor een stuk hoe je in het leven staat. De wisselwerking tussen verschillende factoren kan ervoor zorgen dat  ‘terugveren’ na een tegenslag soms (tijdelijk) niet meer lukt. Maar er is ook goed nieuws: je kan je veerkracht voor een stuk zelf versterken, net zoals je een spier traint. Belangrijk hierbij is dat je probeert te achterhalen wat voor jou het beste werkt. Nood aan inspiratie? Op het online platform geluksdriehoek.be vind je een brede waaier aan tools. Grasduin in de informatie over veerkracht en andere thema’s en laat je inspireren door de verhalen van anderen of probeer zelf uit wat jou kan helpen om je (nog) beter in je vel te laten voelen en veerkrachtig te zijn!

Meer info: 
www.samenveerkrachtig.be 
www.geluksdriehoek.be

 


Ander nieuws