Joost vindt dankzij DOP zijn weg naar Groep Ubuntu

In Sterk, het magazine van het VAPH, vertellen Joost Deseyn en zijn familie hun verhaal, over het traject dat ze liepen via het DOP (Dienst Ondersteuningsplan) West-Vlaanderen. Ze vertellen er hoe belangrijk het voor Joost is om in Avelgem te blijven, ook als het voor zijn ouders te zwaar wordt om de zorg voor hem op te nemen. Zo kwam hij uiteindelijk bij Groep Ubuntu terecht.


In Avelgem speelt het sociaal leven van joost zich af. Hij heeft er de basket, de wandelclub, het cultuurcentrum en heel wat vrienden. 

De uitkomst leek nochtans voor de hand liggend, dat één van zijn zussen zich over Joost zou ontfermen. Dankzij de vele gesprekken kwamen ze uiteindelijk tot een plan, één waarin Joost in Avelgem kon blijven, een beter plan, realistisch en haalbaar. 

Met de hulp van het DOP werd de aanvraag ingediend voor een persoonsvolgend budget. Joost verkende ondertussen de verschillende woonvormen die wij aanbieden in Avelgem. Zijn voorkeur gaat uit naar een studio waar hij zelfstandig kan wonen. Hij zal ook gebruikmaken van de dagondersteuning. 

Welkom bij Groep Ubuntu, Joost, we zijn blij dat je dankzij de hulp van het DOP jouw toekomstige weg hebt gevonden. 

Lees hier het volledige artikel in Sterk.
 


Ander nieuws