Eerste editie Huldeblyk Clïenten

De leden van Samen op Weg, het inspraakorgaan van cliënten binnen Groep Ubuntu, hebben de verantwoordelijkheid op zich genomen om cliënten te huldigen die al meerdere jaren door de organisatie ondersteund worden. In samenwerking met Jolien Vanoverbeke en Rudy Deschynck lanceerden zij dit jaar voor het eerst het initiatief ‘Huldeblyk’.


Na wat zoekwerk in het Afrikaans, werd besloten de huldiging de naam ‘Huldeblyk’ te geven, wat 'eerbetoon' betekent. Cliënten die al 10, 20, 30 of 40 jaar door Groep Ubuntu begeleid worden, kregen een speciale uitnodiging. De eerste editie richtte zich op mensen die in 1983, 1993, 2003 en 2013 hun weg vonden naar de organisatie.

De eerste viering vond plaats op 19 september in Avelgem, gevolgd door huldigingen op 3 oktober in Kuurne en Kortrijk. Het werd een warme bijeenkomst, waarin ontmoeting en herinnering centraal stonden, compleet met een muzikaal intermezzo van onder andere Dimitri.

Dankzij de inzet van de gebruikersraad, diverse teams en coaches, en de logistieke ondersteuning verliep alles vlekkeloos. Huldeblyk wordt vanaf nu een jaarlijkse traditie waar cliënten naar uit kunnen kijken. Zie hier een aantal sfeerbeelden:

 

 

 

 


Ander nieuws