Dag van de fietshelm op 10 april

Het belang van het dragen van een fietshelm is niet te onderschatten. Dat hersenschade opgelopen na een val, een beroerte, een ongeval ... levenslang gevolgen heeft, dat beseffen ze in ons NAH-centrum Wissel maar al te goed. Op de Dag van de Fietshelm willen we dan ook iedereen oproepen om die helm niet meer thuis stof te laten vergaren, maar hem bij elke fietsrit op te zetten. Ons NAH-centrum geeft alvast het goede voorbeeld!


Steeds meer mensen springen op de fiets en dat is een goede zaak: voor een ontspannen fietsrit, voor de sport of voor de rit van en naar het werk of de school. Meer (snelle) fietsers en een veranderende mobiliteit brengt uitdagingen met zich mee. Een val is snel gebeurd, en de fietshelm vormt op dat moment een enorme bescherming. Ziekenhuizen zien jammer genoeg dagelijks slachtoffers met ernstige hoofdletsels die kunnen leiden tot onomkeerbare hersenletsels. De zichtbare en vaak onzichtbare gevolgen draag je de rest van je leven. Het gebruik van een geschikte fietshelm verlaagt de kans op een ernstig hoofdletsel. Geen excuses dus, draag een fietshelm en bescherm jezelf!

Draag jij een fietshelm? Ondersteun de actie: maak een selfie en post hem op de Dag van de Fietshelm op sociale media met de #helmop. 

www.dagvandefietshelm.be


 

 


Ander nieuws