Collega's helpen Nico om zijn droom waar te maken

Op zaterdag 13 mei organiseren VIVES en No Limit team voor het eerst een VIVES-triatlon en -duatlon. Heel wat medewerkers van VIVES nemen deel, zo ook het team van de Techniekacademie. Nico is via Werkburo aan de slag bij dat team, hij is (zeer) slechtziend. Toch stond een triatlon doen al zijn hele leven op zijn bucketlist. Nu wordt zijn droom waargemaakt.


Een triatlon doen is voor Nico Vandenbogaerde, vrijwillige medewerker van de Techniekacademie sinds 2020, geen evidentie. Hij is slechtziend en dus voor elke discipline van de triatlon is een begeleider noodzakelijk. Gelukkig is No Limit team als organisator bereid logistieke aanpassingen toe te laten (bv. aangepaste wisselzones, toelaten van opvallende attributen, zodat Nico en zijn begeleider elkaar tijdens het zwemmen vlotter kunnen opmerken in het water, toelaten van het gebruik van een tandem,…). Nico traint volop met zijn begeleiders.

Techniekacademie-collega Elisa David zal samen zwemmen in open water met Nico. Voor het fietsgedeelte is Nico heel blij en dankbaar dat hij een beroep kan doen op Mobiel vzw, die hem en zijn begeleider, collega Rik Hostyn, een tandem ter beschikking stelt. Hij mocht de fiets al in april ophalen om te trainen. Training was noodzakelijk want fietsen op de weg had Nico nog nooit gedaan, enkel op zijn hometrainer. Het balanceren in de bochten wordt dus een grote uitdaging. Voor het loopgedeelte tenslotte zal Bart Hanssens, de man van collega Nele Heytens, Nico begeleiden om hopelijk moe maar voldaan over de meet te lopen.  

“Ook wij bij Groep Ubuntu zijn heel enthousiast over dit initiatief en hopen dat veel supporters Nico aanmoedigen”, aldus jobcoach Evy Verslype die instaat voor de werkbegeleiding van Nico. 

Meer info lees je op www.vives.be/nolimits.

Supporters voor Nico zijn zeker welkom!
 


Ander nieuws