Feestelijke inhuldiging 'Bazuin' op Hoog Kortrijk

Dit nieuwe kunstwerk komt er op vraag van vzw Wit.h die beeldhouwer Johan Tahon uitnodigde om na te denken - binnen de nieuwe kunstexpeditie De Windstoot - over macht en onmacht. De sculptuur schittert op de groenzone naast het crematorium op Hoog Kortrijk en geeft een stem aan zij die niet gehoord worden. 

Eind 2019 werd gestart met een nieuwe Art Expeditie: De Windstoot – gebaseerd op een werk van Léon Spilliaert – over de macht van de beperking. De Windstoot gaat over gelijkwaardigheid, over een stem geven aan zij die niet gehoord worden. Met een groot aantal kunstenaars, waaronder Johan Tahon, werd nieuw werk gecreëerd. 

Wereldwijd en doorheen de tijd, staat de bazuin symbool voor het uitschallen van groot nieuws: goed of slecht.

Het beeld werd al geplaatst op de groene zone naast het crematorium op Hoog Kortrijk en wordt feestelijk ingehuldigd op zondag 4 juni 2023 om 11 uur. De groep Anemoi onder leiding van Diederik Glorieux en Dimitri Andreas zorgt voor live muziek. Klik hier voor meer informatie over de inhuldiging.

De andere kunstenaars van het project De Windstoot/vzw Wit.h kan je bewonderen in De Windstoot in het museum Dr. Guislain in Gent. Deze expo loopt nog tot zondag 1 oktober 2023.