De Drie Wijzen

Sfeerbeelden

Productaanbod

De Drie Wijzen

De Drie Wijzen is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Oxfam Wereldwinkel Kuurne, vzw BIK en vzw Groep Ubuntu x 8K. Cliënten met een verstandelijke beperking zijn er aan de slag. Verder draait de werking op heel wat vrijwilligers die eerlijke handel promoten. De Drie Wijzen is de motor van Kuurne als FairTrade gemeente.

Binnen het project is iedereen evenwaardig en zo wordt iedereen ook behandeld. In De Drie Wijzen vind je diverse producten die gemaakt zijn door mensen met een beperking en/of een psychische kwetsbaarheid, ook van collega-organisaties. Daarnaast kan je een uitgebreid gamma aan fairtrade producten terugvinden. Ook de Ezelshoek verdient er zijn plek: alle Kuurnse producten, ontwikkeld en verspreid door de Orde van de Ezel, worden hier verkocht.

In de fairtrade bar worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er elke woensdag en elke vrijdag een soepbar. Voor wie eerder van zoet houdt, is er op woensdagnamiddag verse taart met koffie. Ook thema-avonden staan regelmatig op het programma. Mensen met een beperking bereiden de soep, zorgen voor de bediening in de bar en verpakken de producten. Zij worden bijgestaan door een vrijwilliger achter de kassa en een buurtwerkster die tewerkgesteld is via het systeem van Lokale Diensten-Economie (LDE) in tAlternatief. De Drie Wijzen is hiermee ook aan het uitgroeien tot een ontmoetings- en buurthuis in het centrum van Kuurne.

Dankzij het opsplitsen van de vrijwilligers in werkgroepen is het mogelijk om tegemoet te komen aan de vele vragen.

Open van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 18 uur
Open op zaterdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
Gesloten op zondag en maandag


Enkele sfeerbeelden


Ontdek ons productaanbod


Enkele collega's

Tine Vangheluwe

Werkt in de BOkes

'Ik leg graag de spelletjes uit en let erop dat niemand valsspeelt.'