Wim Decoene

Werkt in het Ganzenhof

'Hier mogen werken, dat is een droom die werkelijkheid is geworden'


Wim krijgt al 18 jaar ondersteuning bij Groep Ubuntu. Hij heeft de opstart van het Ganzenhof meegemaakt en is er al van bij de start tien jaar geleden aan de slag.

“Ik ben opgeleid tot winkelbediende en werk ook veel in de keuken. Ik hou ervan om de klanten te bedienen, ik maak koekjes, porto, … Wij verzorgen dikwijls de catering voor recepties binnen maar ook buiten Groep Ubuntu. Eén keer per jaar help ik ook tijdens een groot event, de Ganzenhofkrieretocht, die vanuit onze bioboerderij vertrekt. Ik ben er heel fier op dat we dat kunnen doen! Zo laat je mensen proeven van lekkere dingen, je legt leuke contacten, en mensen van buitenaf leren ons kennen. Ik hou echt van de boerderij en van de natuur. Als ik ga wandelen, vergeet ik alles, dat geeft mij rust. Voor mij is het echt een droom die uitkomt om hier te mogen werken. Soms ga ik met de fiets naar de winkel of naar het postkantoor, als er eens een boodschap moet gedaan worden.”

Wim woont op enkele honderden meters van het Ganzenhof, in zijn eigen studio, al is hij zeker geen huisduif. “Ik vind het leuk om mijn eigen plekje te hebben. Omdat ik me soms niet zo goed in mijn vel voel, komt er elke avond iemand langs. Maar ik zit zeker niet alle dagen thuis, hoor. Ik hou van reizen, dit jaar ben ik al met de Stroom naar Amerika gereisd. Ik treed ook op met het Wild Musical Ensemble, een echte uitlaatklep. Ik speel electronic sound. Vorige week traden we op in Brest, dit weekend in Louvain-la-Neuve,. We hebben een goed gevulde kalender.”