Mario Belaen

Logeert bij Groep Ubuntu

'Ik vind het leuk om onder de mensen te zijn als ik kom logeren.'


Mario zijn ouders zijn overleden. Samen met zijn broer die ook ondersteund wordt door Groep Ubuntu woont hij bij zijn zus. Eén weekend op de twee blijven ze logeren bij Groep Ubuntu.

“Ik blijf hier graag slapen. Op vrijdagavond horen we de planning voor het weekend. We gaan dan eens samen op uitstap, of gaan samen iets drinken op café. Verder slaap ik graag uit in het weekend en volg ik veel sportwedstrijden op tv, vooral het veldrijden en de wedstrijden van Club Brugge. Ik help graag bij de boodschappen. Dan ga ik naar de bakker of naar de supermarkt. Ik geef ook de kippen eten en ga de eitjes halen. Tijdens het weekend eten we ’s middags boterhammen en ’s avonds warm. Het is gezellig als we allemaal samen koken en eten. Iedereen is op zijn gemak. Daarna kijken we nog wat tv. Om half 11 gaat de tv in de living uit en dan kijk ik nog wat verder op mijn kamer. Ik vind het leuk om hier onder de mensen te zijn.”

Mario is een veelzijdig en creatief iemand. Tijdens de week werkt hij in de Regenboog. Hij werkt mee aan diKoerant, het magazine voor en door mensen die ondersteund worden door Groep Ubuntu, hij schrijft gedichten, speelt netbal, werkt graag met gietklei, en hij werkt een halve dag per week bij een wijnhandelaar in de buurt.