Hilde Peirs

Werkt in De Regenboog

'Ik ben ontzettend fier dat mijn gedicht in de winkel ophangt zodat elke klant het kan zien.'


Hilde is 60 jaar en woont bij haar moeder. In de Regenboog voelt ze zich helemaal thuis. Ze heeft er veel vrienden, en ook een heel bijzondere vriend, Rik. Hilde werkt elke dag in het kaartenatelier. Ze naait er kaarten. Ze doet haar werk vol overgave en dikwijls werkt ze ook thuis nog verder. “Heb ik thuis tijd over, dan ben ik graag creatief bezig. Ik schrijf ook graag, bijvoorbeeld een gedicht voor mijn moeders verjaardag. Eén van mijn gedichten hangt zelfs op in de winkel de Kameel met Vier Bulten! Daar ben ik ontzettend fier op!”

Een halve dag per week haalt Hilde samen met een groep collega’s herinneringen op aan ‘de goeie ouwe tijd’. “We bekijken oude foto’s, kijken naar oude televisiereeksen zoals ‘Wij Heren van Zichem’ of spelen oude spellen. Vol nostalgie halen we dan herinneringen op. Heerlijk vind ik dat!”

De Regenboog in Kuurne heeft een goed contact met de mensen uit de buurt. Enkele uren per week gaan een aantal mensen, waaronder Hilde, wandelen met enkele honden van buren. Ze doet dat nu al drie jaar, en kent de hondjes dan ook goed.

“Ik voel me hier heel goed, en wil hier graag nog vele jaren blijven werken.”