Gregory Deruyck

komt naar Wissel

'In het atelier doe ik vooral semi-industrieel werk. Ik doe mijn best om vooruit te komen, al lukt niet alles meteen, en dat is soms frustrerend.'


Gregory komt sinds april 2017 vier dagen per week naar Wissel. Hij is amper 20 maar dat zou je niet zeggen wanneer je met hem praat. Het ongeval waarbij hij betrokken raakte toen hij 14 was, en waarbij hij zijn vader moest afgeven, heeft hem op jonge leeftijd, noodgedwongen, volwassen doen worden.

Gregory houdt ervan de handen uit de mouwen te steken, hij is blij dat hij dat nog kan. “In het atelier doe ik vooral semi-industrieel werk. Ik doe mijn best om vooruit te komen, al lukt niet alles meteen, en dat is soms frustrerend.” Enkele weken geleden nog kreeg hij een nieuwe taak die niet lukte. Hij moest een halve cirkel maken met ijzerdraad met behulp van een glas. Dat ‘falen’ spookt nog altijd door zijn hoofd. Omdat Gregory zo van werken houdt, gaat hij heel vaak mee vrijwilligerswerk doen in groep samen met collega’s van Wissel. “Ik hou van het sociale contact dat je hebt tijdens het vrijwilligerswerk, je komt buiten en ontmoet mensen, dat vind ik er zo leuk aan. Elke week ga ik bij ‘Groenten en Fruit Isabelle’, dat is de plek waar ik het liefste kom. De medewerkers zijn er heel sympathiek, het werk is fijn en ook het contact met de klanten is heel leuk. We verpakken er telkens groenten en fruit in zakjes. Ik mag zelfs af en toe meehelpen in de keuken! Maar ik ga ook regelmatig werken in een winkel, waar ik paletten met producten stapel. In een dierenzaak kijk ik in de rekken de vervaldata na en plaats de producten volgens datum terug. Op donderdagnamiddag ga ik naar het Washcot om ervoor te zorgen dat de stoffen luiers netjes en zonder plooien gevouwen worden per tien.”

Ook in Wissel merken de coaches dat Gregory iemand is die er voluit voor gaat. Coach Robin: “In het atelier is Gregory iemand die goed doorwerkt en openstaat voor alles. Soms zou hij zijn concentratie nog eens durven verliezen en fouten maken maar daarin hebben we al heel wat vooruitgang geboekt.”

Ook naast zijn activiteiten in Wissel is Gregory een actief en sociaal iemand. Hij speelt twee keer per week pingpong, en op zondagmiddag ontpopt hij zich tot scoutsleider. Eens scout, altijd scout. “Ik heb veel sociaal contact, maar toch merk ik soms dat het niet of moeilijk lukt om af te spreken met vrienden via Facebook. Daar word ik triest van. Ik voel me nochtans niet ‘anders’, al leg ik mezelf geen doelen op en heb ik geen dromen. Ik leef van dag tot dag.”