’We zouden hen hier in de buurt niet meer willen missen!’ 

Frans Depraetere maakte vroeger deel uit van Equipe Julien, genoemd naar de trekker van een groep vrijwilligers die heel wat klussen en verbouwingen deed voor Groep Ubuntu.  
“Samen hebben we de hele bioboerderij gerestaureerd. In het begin werkten we elke zaterdag, maar eens gepensioneerd werkte ik er enkele dagen per week aan mee. We waren een groep vrienden uit de buurt en hebben toen keihard gewerkt, maar ook veel plezier gemaakt.” 

Enkele maanden geleden is Julien overleden. De groep vrijwilligers is ondertussen ook al een stuk ouder geworden. Toch is Frans nog altijd begaan met de bioboerderij.  

“Tijdens de weekends wisselen enkele vrijwilligers elkaar af om de dieren eten te geven. De cliënten en begeleiders zijn er dan niet, en zo is er iemand die een oogje in het zeil houdt. Ik woon in de buurt van het Ganzenhof en doe dat met plezier. Als er een karwei moet gebeuren, mogen ze het mij ook altijd vragen. Ik wil nog zo actief mogelijk zijn en mijn vrije tijd nuttig besteden. Ik vind immers dat mensen niet aan de kant mogen geschoven worden omdat ze minder capaciteiten hebben. Wat ze in de bioboerderij doen, is fantastisch. Heel wat mensen die er aan het werk zijn, heb ik zien openbloeien, terwijl deze mensen vroeger in een hoekje geduwd werden. We zouden hen hier in de buurt niet meer willen missen!”