De medewerkers zijn de motor van Groep Ubuntu. Dankzij hen kan onze organisatie net dat stapje verder gaan om de mensen te helpen. Zij maken ons sterker omdat ze er staan. Samen op zoek gaan naar de juiste oplossing op de hulpvragen van onze klanten en cliënten. Out of the box denken, samen maar vooral ook anders. Want mens zijn doe je immers samen. Bekijk het filmpje en maak kennis met de mensen achter Groep Ubuntu.
 
 


Heleen, vormingscoach 

Ik ben hier gestart omdat ik zocht naar een organisatie die geen ‘standaard voorziening’ was. Ik wou me creatief kunnen uitleven en kreeg na enkele tijdelijke jobs de kans om vast aan de slag te gaan in de vorming. 


 


Aisa, verantwoordelijke strijkwinkel Comforte

Het klantencontact en het respect dat we krijgen is superbelangrijk. We staan er dan ook op dat onze klanten goed en correct bediend worden. Dat is een win voor de beide partijen.

 


Tom, begeleider dagbesteding

In vergelijking met mijn vorige werkgevers vind ik dat je in een organisatie als Groep Ubuntu de vrijheid hebt om je atelier uit te bouwen. Je kan zelf als begeleider mee bepalen hoe je dag er ziet. Je kan hierdoor meer zelf dingen gaan aanpakken.
Sophie, kinderdagverblijf Krokonijn

Ik vind het fantastisch om te zien hoe die kleine karaktertjes zich ontwikkelen, die lach, die eerste woordjes, de oprechte blijheid als ze jou zien, hen kunnen troosten als er iets scheelt, … Je beleeft zoveel leuke momenten op een dag.


 
Lander, wooncoach

We gaan met hen om vanuit een emancipatorisch gedachtengoed. Als je 't niet probeert, kan je het niet weten. We spelen niet altijd die beschermende rol als opvoeder. Bij onze doelgroep heb je veel dankbaarheid


Maite, medewerker vervoer Comforte

Bij mijn sollicitatie had ik meteen een goed, warm gevoel. Dat Comforte me direct een vast contract aanbood, was toch ook een blijk van vertrouwen naar mij toe.


 


Liesbeth, medewerker Spelotheek en De Stroom

Heel veel mensen met heel verschillende achtergronden en mogelijkheden. Die diversiteit en het werken met mensen ligt me wel en het contact is voor mij heel belangrijk in mijn job. 


Amenda, huishoudhulp Comforte

Initieel startte ik als begeleider in de naschoolse opvang in de Centrumschool in Kuurne. Omdat er niet direct een mogelijkheid was om in die job extra uren te krijgen, ging ik daarnaast aan de slag als huishoudhulp

 


Jan, begeleider tAlternatief

 Het team verandert geregeld doordat mensen doorstromen, maar ze leren me al snel kennen. Ik ben streng maar rechtvaardig. Je moet er niet te veel over leuteren, gewoon doen.
Lieve, administratief medewerker

Achter mijn bureau hangt een overzicht van alle cliënten waarvoor ik de facturen opmaak. Bij elke naam heb ik een foto gehangen van die persoon. Als ik één van de ouders aan de lijn heb, weet ik op die manier meteen over welke cliënt het gaat. 


Gudrun, medewerker keuken Kuurne

Niet alleen met de cliënten kan ik het goed vinden, ook de collega’s zijn fantastisch. Ze zijn oprecht blij als ik na een verlof terug ben en betrekken mij bij alles. Als er iets te doen is, word ik telkens mee uitgenodigd. Dat doet zoveel deugd.