Lieve Kint - medewerker facturatie en boekhouding

 

‘In 2009 kon ik starten als medewerker van Groep Ubuntu bij de administratie in Avelgem. Toen de vacature verscheen, twijfelde ik geen moment om te solliciteren. Voor mij was het een luxe dat ik op 500 m van mijn deur aan de slag kon. Ondertussen zijn we met de administratie al een paar jaar te vinden in Zwevegem.

Ik heb jaren op de personeelsdienst gewerkt. Vorig jaar kreeg ik de kans om over te stappen naar de dienst boekhouding en facturatie, een uitdaging die ik graag wou aangaan. 

Ik volg de boekhouding van Oxfam Wereldwinkel in Kuurne op, waar ook De Drie Wijzen is gevestigd. Daarnaast maak ik de facturen op van cliënten, vooral van de cliënten die in de regio Kortrijk wonen of naar de dagbesteding gaan. 

Ik weet graag voor wie ik aan het werk ben, en hou van het contact met het personeel, de vrijwilligers van Oxfam, de cliënten, … Ik weet graag wie de persoon achter de naam is als ik een factuur opmaak. Voor de cliënten van de woningen heb ik daar iets op gevonden. Ik heb een overzicht van de cliënten gemaakt met foto’s en opgehangen in mijn bureau. Zo ken ik toch al een beetje de gezichten, want overstappen van dienst in coronatijden, geeft je niet de mogelijkheid om mensen te leren kennen.

Samen met de collega’s van de administratie gaan we ervoor, om de gegevens die van de verschillende vzw’s binnenkomen goed en correct te verwerken. De fusies en de opstart van de woon- en leefkosten zorgden ervoor dat we met het team al op heel wat veranderingen moesten inspelen. De toekomst zal ons waarschijnlijk nog wel uitdagingen bezorgen op administratief vlak, maar dat maakt het juist boeiend.’