Heleen - Vormingscoach Boerhof

 

 

Ik ben aan de slag als vormingscoach in het Boerhof in Kortrijk. We geven er een vormingsaanbod dat afgestemd is op de noden en wensen van cliënten, ateliers, netwerken, woningen, … Basis hebben we een vast aanbod met onder andere muziek en bewegingsactiviteiten.

Ik hou van de variatie in mijn werk. Elke dag werk ik met een andere groep die bestaat uit verschillende niveaus en karakters van cliënten en dat zorgt elke dag voor een nieuwe uitdaging. Je bereidt je vormingen telkens goed voor met het nodige opzoekingswerk erbij en geeft de vormingen, dit zorgt ervoor dat je nooit blijft stilstaan en telkens vernieuwt.

Voor mij is op dit moment alles aan de job tof. Ik heb het geluk dat ik een superleuk team heb waarbij we samen streven naar het zelfde doel. Bij discussies kan ieder zijn mening zeggen en in dialoog gaan zonder de zaken persoonlijk te nemen. We zijn er voor elkaar en bieden spontaan hulp. Onze coördinator is een krak in alle aspecten van haar ‘coördineren’. Ze ondersteunt ons zowel als persoon individueel als op teamniveau.

 

 

Het is nu 7 jaar dat ik bij Groep Ubuntu werk. Ik ben hier gestart omdat ik zocht naar een organisatie die geen ‘standaard voorziening’ was. Ik wou me creatief kunnen uitleven en kreeg na enkele tijdelijke jobs de kans om vast aan de slag te gaan in de vorming. Tijdens sollicitatiegesprekken wordt er niet over één dag ijs gegaan en dit zorgt er voor dat je de juiste mensen op de juiste plaats krijgt. Ze houden rekening met wat je kwaliteiten zijn. Daardoor kreeg ik altijd de kans om te doen wat ik graag doe.

De meeste voldoening haal ik uit de ‘appreciatie van cliënten’: een groet, een lach, een leuk compliment, een gemis, … Ik vertrek altijd vanuit een gelijkwaardige positie. Ze hoeven niet één voor één je beste vrienden te zijn, maar oprechte interesse voor elkaar en spontaniteit zijn heel belangrijk, dat voel je!