Groen

Groep Ubuntu draagt ecologie hoog in het vaandel. In onze verschillende groenateliers kan je aan de slag in de natuur. Ben je geïnteresseerd in tuinieren of heb je een voorliefde voor gezonde voeding en natuur? Dan zijn onze groenateliers beslist iets voor jou.

 

Wil je meer informatie over werken bij Groep Ubuntu of heb je een specifieke vraag over onze groenateliers? Aarzel niet om onze mensen van Het Loket te contacteren. Zij helpen je graag verder.


 

Bioboerderij Het Ganzenhof

Bioboerderij Het Ganzenhof heeft een demo-tuin en grote serres waar we alle groenten, kruiden en planten ecologisch en biologisch telen en onderhouden.

In de demo-tuin telen we alles in bakken op rolstoelvriendelijke hoogte. Vergeten groenten, sneukelhaagjes (bessen, frambozen e.a.), kruiden,… we zetten alles samen met de medewerkers en de smaakkeuken van de boerderij zorgvuldig in het jaarlijks teeltplan en laten de nodige ruimte voor experimenten.
In de grote serres telen we alle groenten, kruiden en planten in volle grond. De serregroenten maken we na het oogsten schoon in de serre, waarna de oogst verwerkt kan worden in de smaakkeuken.

Daarnaast kan je op de boerderij een ware compostmeester worden. Dagelijks gaan onze compostmeesters aan de slag met het biologisch afval. Je verschept en zeeft de compost zodat hij opnieuw gebruikt kan worden in de eigen tuin of voor verkoop in de hoevewinkel.

Je verzorgt en voedert ook onze kippen, ganzen en eenden. Binnenkort mogen we zelfs een aantal knuffelkonijnen verwelkomen.

 


 

tAlternatief

Binnen tAlternatief zijn er een aantal groenploegen die dagelijks op pad gaan om de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan in Zwevegem. Je pakt het sluikstorten aan, ook sensibilisering is hier een belangrijke factor. Daarnaast onderhoud je met de groenploeg ook de trage wegen. Ook kleine tuintjes in Zwevegem en Kuurne waarvan de bewoners niet zelf (meer) kunnen instaan voor het onderhoud, kan je mee kraaknet verzorgen.