Werkburo

Werkburo staat voor werken op vrijwillige basis in het reguliere arbeidscircuit. Als je de mogelijkheden hebt om op zelfstandige wijze vrijwilligerswerk te doen voor een bedrijf of organisatie, kan Groep Ubuntu je hierin ondersteunen.

De coach bekijkt samen met jou je interesses en mogelijkheden en gaat op zoek naar een passende job. Samen gaan jullie solliciteren en bekijken of een samenwerking met je nieuwe ‘baas’ mogelijk is. Op de werkplaats gaan we op zoek naar een werkbegeleider. Hoeveel uren je werkt, wordt in samenspraak bekeken. In de opstartfase krijg je intensieve ondersteuning om geleidelijk te evolueren naar een opvolging vanop afstand. Gaat het wat moeilijker, dan staan we paraat om je opnieuw wat intensiever te begeleiden.


 

Wil je meer informatie over begeleid werken of heb je een specifieke vraag over werkburo? Aarzel niet om onze mensen van Het Loket te contacteren. Zij helpen je graag verder. Je kan ook alle informatie over Werkburo vinden op www.werkburo.be.


 

Enclavewerk

Enclavewerk betekent dat je in groep samen met een begeleider van Groep Ubuntu enkele uren als vrijwilliger aan de slag gaat in het reguliere arbeidscircuit. De aanwezigheid van een professionele begeleider biedt zowel voor jou als voor de werkgever de nodige veiligheid. Via vrijwilligerswerk in groep kan je de nodige vaardigheden ontwikkelen om te groeien naar zelfstandig begeleid werk. De intensiteit waarmee je als vrijwilliger werkt, hangt af van jouw wensen en mogelijkheden.