Werken bij Groep Ubuntu

Medewerkers zijn de motor van onze organisatie. Ze zijn cruciaal om onze missie en doelstellingen te realiseren en onze eigen waarden en visie uit te dragen. Gemotiveerde, geëngageerde en betrokken medewerkers zijn dé voorwaarde voor tevreden cliënten en klanten, iets wat we hoog in het vaandel dragen.

Daarom investeren we in medewerkers en hebben we een degelijk onderbouwd, modern en performant HR-beleid. Dit beleid is gericht op permanente groei en ontwikkeling, duurzame relaties, kansen om mee te ondernemen, betrokkenheid, mede-eigenaarschap en het welzijn van de medewerker.

Kortom, je werkt niet voor Groep Ubuntu, je maakt er deel van uit.

Je kan altijd spontaan solliciteren bij Leen Vandenhende, HR-coördinator van Groep Ubuntu via ons invulformulier onderaan deze pagina.

Interesse in vrijwilligerswerk of een stage?

Klik hier voor meer informatie


 

Vacature Werkvloerbegeleider tAlternatief

Vzw tAlternatief wil mensen activeren via een talentgerichte benadering en een alternatief aanbod van werk. We geven mensen kansen om te ontwikkelen, leren, creëren, realiseren en sociale contacten te leggen.

Als werkvloerbegeleider sta je in voor het aansturen en begeleiden van een groenploeg, de medewerkers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gedurende de wintermaanden stuur je ook een klusploeg aan. Je staat in voor de dagelijkse operationele werking waarbij je de taken voorbereidt, verdeelt en opvolgt. Je werkt ook actief mee met de ploeg en bent het aanspreekpunt voor de klant. 

Je hebt aandacht voor veiligheid, orde en netheid en hebt een sterk probleemoplossend vermogen. Je bent technisch sterk in groenonderhoud en combineert je kennis met een praktische aanpak. Daarnaast ben je een handige harry en kan je vlot overweg met verschillende machines. Bovendien ben je een echte teamplayer. Je beschikt over een diploma tuinbouw of enkele jaren werkervaring in het groenonderhoud. Ervaring in het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is een meerwaarde. 

Bekijk de volledige vacature Werkvloerbegeleider.

Wij bieden een voltijds contract van onbepaalde duur met verloning volgens paritair comité 329.01 en maaltijdcheques van € 4,40. We voorzien opstart op 1 september.

Interesse? Bezorg ons jouw sollicitatie ten laatste op 1 juli via mail naar faustine.vanderbeke@groepubuntu.be.  


 

 

Vacature chauffeur vervoer Comforte

Als chauffeur sta je in voor het vervoer van minder mobielen of personen met een (vermoeden) van een beperking naar dagcentra, ziekenhuizen, dagbesteding... Je hebt een verantwoordelijkheidsgevoel en brengt de klanten veilig naar hun bestemming en terug.
Je bent erg klantgericht en stelt veiligheid voorop. Je bent rustig, betrouwbaar en flexibel ingesteld. Je beschikt over goede communicatievaardigheden en kan zelfstandig werken. Je werkt deeltijds in gesplitste uren, occasioneel zaterdagwerk schrikt je niet af.

Wij bieden een contract voor bepaalde duur met optie vast voor 25u/week. Je krijgt de mogelijkheid om je kennis te verruimen door het volgen van opleiding.

Vacature chauffeur

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en CV met vermelding van de vacature zo snel mogelijk via mail naar faustine.vanderbeke@groepubuntu.be. De sollicitatiegesprekken gaan door op 17 en 18 juni.


 

Vacature Zorgkundige Villa Madiba

In Villa Madiba wordt er permanente huisvesting geboden aan 24 personen met een intensieve ondersteuningsvraag. Dit zijn cliënten die veel nabijheid en ondersteuning nodig hebben: medische zorg, ADL ondersteuning, nachtzorg, hoge permanentienood. Er wordt gestreefd naar een persoonsgerichte dienstverlening met maximaal respect voor elk persoon.

Als zorgkundige stel je de cliënt centraal en werk je zelfstandig. Je hebt goede sociale vaardigheden, een warme, open en empathische houding en straalt rust en vertrouwen uit. Open communicatie en integriteit zijn kwaliteiten van jou en je hebt een grote verantwoordelijkheidszin. Je vindt het uitdagend en boeiend om in ontmoeting te gaan met de cliënt, binnen zijn realiteit, waarin het ‘lichaamsgebonden ervaren’ een zeer belangrijke rol speelt.

Wij bieden een vervangingscontract vanaf 16 augustus met tewerkstellingsbreuk 25,00/38,00. Verloning volgens barema paritair comité 319.01, maximum klasse 2 (volgens diploma en relevante anciënniteit).

Vacature zorgkundige

Stuur je motivatiebrief en CV met vermelding van de vacature via mail naar steffy.tran@groepubuntu.be. Solliciteren kan tot 14/07/2021.


 

 

Vacature jobstudent poets Villa Madiba

Dienstenchequeonderneming Comforte is op zoek naar een enthousiaste jobstudent die graag aan de slag gaat in een cliëntenwoning. In Villa Madiba wordt er permanente huisvesting geboden aan 24 personen met een intensieve ondersteuningsvraag. 

Je hoofdtaak bestaat uit het schoonmaken van de studio’s (verversen van bedden, bed opmaken, was plooien,…) volgens een vaste weekplanning. Indien cliënten dit wensen help je ook mee met het boodschappen doen, strijken,… Je bent je bewust van te werken binnen een ondersteuningsnetwerk voor personen met een verstandelijke beperking.

Wij bieden een studentencontract van bepaalde duur van 19/07/2021 tem 13/08/2021, voor een tewerkstelling van 20u/week. Je werkt in de regio van Avelgem en kan je zelfstandig verplaatsen in regio Zwevegem.

Jobstudent Villa Madiba

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en CV met vermelding van de vacature zo snel mogelijk via mail naar faustine.vanderbeke@groepubuntu.be.


 

Jij als persoon

Wie je ‘bent’ is belangrijker dan wat je ‘kent’. Wij hechten meer belang aan wie je bent als persoon, dan aan wat je al kent of kan. Wie je bent als persoon, jouw persoonlijke visie en waarden, bepalen in grote mate jouw gedrag, of je past binnen onze organisatie en goed zal functioneren binnen een specifieke functie.

Gedragscompetenties vormen daarom de basis voor onze aanwerving en ontwikkeling van medewerkers. We geloven dat wie de juiste attitude heeft de kennis kan aanleren en de toepassing onder de knie kan krijgen en niet omgekeerd. Dit garandeert tegelijkertijd een diversiteitsbeleid. Door te focussen op gedragscompetenties, komen we los van leeftijd, geslacht, afkomst of beperking en zelfs diploma.


 

Jij als mede-eigenaar

Wij zien elke medewerker op zijn niveau als eigenaar binnen zijn job en mede-eigenaar van het team en de organisatie. Eigenaarschap betekent dat de medewerker zelf verantwoordelijk is voor de eigen resultaatsgebieden, maar ook medeverantwoordelijk voor deze van het team en de ruimere organisatie. Daarom geven wij medewerkers én teams voldoende autonomie.

We creëren jobs waarin er een goed evenwicht bestaat tussen de taakeisen en de regelmogelijkheden. We verwachten veel en dagen medewerkers uit,  maar geven in dezelfde verhouding de kans om zoveel als mogelijk zelf het werk te regelen. Op die manier kan je zelf werkstrategieën ontwikkelen, jouw talenten maximaal benutten en geven we ondernemerschap alle kansen. Op teamniveau willen we doorheen de onvermijdelijke structuren en procedures eigen aan een grote organisatie de effectiviteit, autonomie en verantwoordelijkheid van de teams versterken en op die manier de dynamiek en het kleinschalig werken borgen. Op organisatieniveau heeft elke medewerker als mede-eigenaar het recht én de plicht om te participeren en de organisatie mee te helpen vormgeven.


 

Jouw competenties en talenten

De basis van ons HR-beleid vormt competentiemanagement de rode draad doorheen de verschillende HR-processen.  Naast competenties is het belangrijk om in te zetten op talenten van medewerkers. We zien dit niet als een of/of- maar wel als een en/en-verhaal.

Via competentiemanagement willen we jouw competenties optimaal inzetten en ontwikkelen zodat je optimaal kan functioneren met het oog op het realiseren van de missie en de doelstellingen van onze organisatie.

Met talentontwikkeling willen we het beste uit jou halen door in te zetten op jouw sterktes, natuurlijke aanleg én passie. Hiervoor zetten we naast een doorgedreven vormings-, trainings- en opleidingsbeleid, sterk in op individuele coaching.


 

Jouw ondersteuning

In het ondersteunings- en  ontwikkelingsbeleid van medewerkers focussen wij zowel op de ondersteuning van de medewerker als persoon als op de verwachte resultaten en de realisatie van de doelstellingen van de organisatie. We kiezen daarom voor coachend leidinggeven: hard voor de resultaten, zacht voor de mensen. 

Coachend leidinggeven is een stijl van leidinggeven die medewerkers duidelijkheid geeft over wat van hen verwacht wordt, hen motiveert, leermogelijkheden creëert en hen uitdaagt om deze verwachtingen in te lossen. Onze leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor het aangeven en bewaken van een duidelijke meetlat voor zowel het team als het individueel functioneren. Om deze meetlat te behalen moeten de competenties en talenten van medewerkers ingezet worden. In hun coachende rol investeren leidinggevenden in het ontwikkelen van de competenties en talenten van elke medewerker. 


 

Jouw loopbaan

Gezien we met z’n allen langer moeten werken, willen we ervoor zorgen dat medewerkers dit met goesting blijven doen. Anderzijds vinden we het belangrijk om te investeren in een duurzame relatie met onze medewerkers  en zo onze expertise op te bouwen en te behouden.

Naast competentie- en talentontwikkeling denken we daarom ook structureel na over jouw langere loopbaan. Via onder meer loopbaangesprekken maken we de toekomst en de doorstroom naar andere functies binnen de eigen organisatie in een open gesprek bespreekbaar. Daarnaast hechten wij belang aan het welzijn van onze medewerkers en geloven we in werkbaar werk waarbij er een goed evenwicht is tussen de steeds wijzigende eisen aan het werk en de veranderende behoeften van de medewerker.


 

Interesse in vrijwilligerswerk

Om de missie van Groep Ubuntu waar te maken kunnen wij niet zonder vrijwilligers. Een vrijwilliger is bovenop de basiswerking vaak de kers op de taart voor onze cliënten. Daarom zijn wij voortdurend op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Vrijwilligerswerk hoeft niet groots te zijn, het kan in kleine dingen zitten, maar maakt in veel gevallen een groot verschil voor onze cliënten. Anderzijds is het ook een meerwaarde voor jou persoonlijk en kan je jouw vrije tijd op een aangename manier invullen. Je maakt deel uit van een groter geheel en draagt bij aan de realisatie van een samenleving waarin iedereen de kans krijgt op een kwaliteitsvol leven. Wij engageren ons om vrijwilligers op een professionele manier te begeleiden en op te volgen.

Bekijk via onze website zelf eens alle domeinen van Groep Ubuntu en ga na wat jou interesseert en aanspreekt. Neem gerust contact op met Vicky De Caluwé via e-mail naar vrijwilligerswerk@groepubuntu.be of rechtstreeks met de satelliet van je voorkeur. Indien we specifieke opdrachten hebben waarvoor wij helpende handen zoeken, dan plaatsen wij telkens een vacature op Give a Day. Bekijk hier welke opdrachten er momenteel openstaan.

Om de administratie vlot te laten verlopen kan je hier ook de nodige documenten downloaden:


 


 

Interesse in een stage

Ben je student en op zoek naar een boeiende en uitdagende stage binnen een ruimer netwerk, dan ben je bij Groep Ubuntu zeker welkom! Wij engageren ons om stagiairs op een professionele manier te begeleiden en op te volgen. Uiteindelijk zijn stagiairs onze toekomstige medewerkers. We hebben er dus alle belang bij om wederzijds het onderste uit de kan te halen. Stagiairs krijgen bij ons de kans om mee te draaien in de dagelijkse werking en volwaardig deel uit te maken van het team.

Zoek je een stage in het kader van een opleiding via het volwassenenonderwijs (zoals HBO5), dan word je beschouwd als een (tijdelijke en vrijwillige) medewerker van Groep Ubuntu. Je krijgt de kans om mee te draaien in de dagelijkse werking, volwaardig deel uit te maken van het team en diverse interne vormingen mee te volgen.

Bekijk via onze website eens alle domeinen van Groep Ubuntu en ga na wat jou het meest interesseert en aanspreekt. Neem gerust contact met Vicky Braekevelt via e-mail naar vicky.braekevelt@groepubuntu.be.

Om de administratie vlot te laten verlopen, kan je hier ook de nodige documenten downloaden:


 

Veel gestelde vragen 

Kan ik mijn anciënniteit meenemen als ik start bij Groep Ubuntu x 8K?

Kan ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkering krijg van de mutualiteit?

Hoe blijf ik op de hoogte van vacatures?

Heeft het zin om spontaan te solliciteren en word ik dan gecontacteerd bij een vacature?

Kan ik een vakantiejob doen bij Groep Ubuntu?

Waar kan ik de loonbarema’s vinden?


 

Solliciteer hier vrijblijvend 

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie of schrijf je in voor onze vacaturenieuwsbrief.


 

Onze contactgegevens

Groep Ubuntu 
Blokkestraat 29A
8550 Zwevegem
T +32 56 64 60 62 
E leen.vandenhende@groepubuntu.be