Werken bij Groep Ubuntu

Medewerkers zijn de motor van onze organisatie. Ze zijn cruciaal om onze missie en doelstellingen te realiseren en onze eigen waarden en visie uit te dragen. Gemotiveerde, geëngageerde en betrokken medewerkers zijn dé voorwaarde voor tevreden cliënten en klanten, iets wat we hoog in het vaandel dragen.

Daarom investeren we in medewerkers en hebben we een degelijk onderbouwd, modern en performant HR-beleid. Dit beleid is gericht op permanente groei en ontwikkeling, duurzame relaties, kansen om mee te ondernemen, betrokkenheid, mede-eigenaarschap en het welzijn van de medewerker.

Kortom, je werkt niet voor Groep Ubuntu, je maakt er deel van uit.

Je kan altijd spontaan solliciteren bij Leen Vandenhende, HR-coördinator van Groep Ubuntu via ons invulformulier onderaan deze pagina.

Interesse in vrijwilligerswerk of een stage?

Klik hier voor meer informatie


 

Vacature ateliercoach NAH

Voor ons dag- en therapiecentrum Wissel voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel zijn we op zoek naar een ateliercoach.

Wissel biedt met het programma Breinbreker (+) voortgezette cognitieve revalidatie bij volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), en ondersteunt hen in werken, vrije tijd en relaties, al naargelang de ondersteuningsvraag. Psycho-educatie, training van executieve functies, emotionele zelfregulering en sociale vaardigheidstraining vormen de hoofdbestanddelen van het breinbreker-programma.

Je bent leergierig, volgt de beweging en evolutie in het werkveld NAH op en bent bereid tot het voortdurend bijschaven van kennis en expertise.
Je bent vertrouwd met de gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel en hebt kennis van methodieken en hulpmiddelen om personen met NAH te ondersteunen zodat ze leren omgaan met de blijvende beperkingen en de draad terug kunnen opnemen. Je werkt methodisch en analyseert de taakeisen en de mogelijkheden van de cliënt om participatie maximaal mogelijk te maken.

We bieden je een halftijds vervangingscontract aan met verloning volgens barema paritair comité 319.01, maximum klasse 1 volgens diploma en anciënniteit.

Vacature ateliercoach NAH

Interesse? 
Stuur jouw sollicitatiebrief en CV met vermelding van de vacature tot en met 30/09/2021 via e-mail naar steffy.tran@groepubuntu.be.


 

Vacature medewerker strijk regio Harelbeke

Voor onze partner vzw Comforte, zijn we op zoek naar een nieuwe goedlachse collega voor onze strijkwinkel in Harelbeke. Als het eerste aanspreekpunt van onze klanten ben je erg klantgericht. Je ontvangt de strijk en zorgt ervoor dat de klant deze keurig en net terug krijgt.

Je werkt nauwkeurig en resultaatgericht. Je kan goed samenwerken en kan je snel aanpassen aan veranderende omstandigheden. Je bent beschikbaar tussen 7u ’ s morgens en 18u.
We bieden je een deeltijds contract ( 24u ) van bepaalde duur met optie vast. Verloning binnen het barema PC 329 , volgens anciënniteit.

Vacature medewerker strijk

Interesse? 
Stuur jouw sollicitatiebrief en CV met vermelding van de vacature via e-mail naar faustine.vanderbeke@groepubuntu.be. Meer info over comforte kan je terugvinden op onze website.
 


 

Vacature Wooncoach Kortrijk

Op Overleie in Kortrijk bouwen we in samenwerking met projectontwikkelaar ION een nieuwe woonsite in de Sint-Amandslaan. Eén van de nieuwe gebouwen is een woon-, dagbestedings- en therapieplek voor mensen met een niet-aangeboren letsel (NAH). Er zullen ook mensen met een andere beperking wonen. Er zijn 4 studio’s en 20 kamers met eigen sanitair. In combinatie met verschillende leefruimtes kunnen bewoners zowel genieten van hun privacy in hun eigen studio of kamer maar ze kunnen ook samenleven en -wonen met de andere bewoners. Als wooncoach ondersteun je de bewoners 24u per dag bij alle aspecten van het wonen. We streven naar een persoonsgerichte dienstverlening met maximaal respect voor elk persoon.  

Als wooncoach stel je de cliënt centraal en kan je zowel zelfstandig als in team werken. Je bent voldoende stressbestendig, durft beslissingen nemen en hebt een sterk probleemoplossend vermogen. Je haalt energie uit nieuwe situaties en contacten met nieuwe personen. Je kan goed plannen en organiseren en stelt je flexibel op.

Je hebt interesse in werken met mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Je gelooft in de levenslange leerbaarheid en veranderbaarheid van mensen met NAH. Je creëert hiervoor een uitnodigende en stimulerende omgeving zodat mensen zich maximaal kunnen ontplooien en de draad van het leven terug kunnen opnemen. Je hebt zin om kennis te verwerven in methodieken en hulpmiddelen om dit te realiseren. 

We bieden je een vervangingscontract aan voor een tewerkstelling van 30,4/38.

Vacature wooncoach Sint-Amandslaan

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en CV met vermelding van de vacature voor 10 oktober via mail naar steffy.tran@groepubuntu.be


 

Vacature Wooncoach Wevelgem

De Eglantier is een woonsite met erkende assistentiewoningen in Wevelgem waar mensen met een ondersteuningsvraag inclusief kunnen wonen. Als wooncoach ondersteun je de bewoners, volwassenen met een beperking (met eventueel bijkomende psychische problematiek) 24u per dag bij alle aspecten van het wonen. We streven naar een persoonsgerichte dienstverlening met maximaal respect voor elke persoon.  

Je komt terecht in een goed samenhangend team van collega's die er samen voor zorgen dat het huishouden goed draait en dat de cliënten ook individueel ondersteund en opgevolgd worden. 

Als wooncoach stel je de cliënt centraal en kan je zowel zelfstandig als in team werken. Je bent voldoende stressbestendig, durft beslissingen nemen en hebt een sterk probleemoplossend vermogen. Je haalt energie uit nieuwe situaties en contacten met nieuwe personen. Je kan goed plannen en organiseren en stelt je flexibel op. 

We bieden je een vervangingscontract aan voor een halftijdse tewerkstelling (19/38u).

Vacature wooncoach Eglantier

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en CV met vermelding van de vacature voor 17 oktober via mail naar steffy.tran@groepubuntu.be


 


Vacature Chauffeur voor personenvervoer

Voor onze partner vzw Comforte, zijn we op zoek naar een enthousiaste chauffeur voor de dienst personenvervoer. Als chauffeur sta je in voor het vervoer van minder mobielen en/of personen met een (vermoeden) van een beperking naar dagcentra, ziekenhuizen, dagbesteding ...

Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en brengt klanten veilig naar hun bestemming en terug. Je bent erg klantgericht en stelt veiligheid voorop. Je bent rustig, betrouwbaar en flexibel ingesteld. Je beschikt over goede communicatievaardigheden en kan zelfstandig werken. Je werkt deeltijds in gesplitste uren, occasioneel zaterdagwerk schrikt je niet af. Je hebt ervaring met het vervoeren van personen en bent in het bezit van een rijbewijs B. Daarnaast beschik je over een blanco bewijs van goed gedrag en zeden.

Wij bieden een contract van bepaalde duur met optie vast voor een tewerkstelling van 25u/week. Verloning volgens PC 322.01, inclusief extra legale voordelen bij een vast contract. Je werkt in de regio van Kuurne/ Kortrijk.

Vacature chauffeur personenvervoer

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en CV met vermelding van de vacature via mail naar faustine.vanderbeke@groepubuntu.be.
Gezien onze organisatie veel mogelijkheden biedt nodigen wij iedereen uit die zich aangesproken voelt na het lezen van de vacature.


 

Vacature Medewerker strijk / personenvervoer

Voor onze partner vzw Comforte zijn we op zoek naar een medewerker die strijk en personenvervoer combineert. Je bent enthousiast en een krak in strijken. Als medewerker van de strijkafdeling ben je erg klantgericht en ben je het eerste aanspreekpunt van onze klanten. Je ontvangt de strijk en zorgt ervoor dat men deze keurig en net terugkrijgt. 
Als goedlachse chauffeur sta je in voor het vervoer van minder mobielen naar dagcentra, ziekenhuizen, etc. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en brengt klanten veilig naar hun bestemming en terug. Dagelijks noteer je uw vertrek- en aankomst uur met het aantal gereden kilometers.

Wij bieden een contract van bepaalde duur met optie vast voor een tewerkstelling van 20u/week. Verloning volgens PC 322.01, met extra legale voordelen. Je werkt in de regio van Kortrijk – Kuurne.

Vacature strijk en personenvervoer

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en CV met vermelding van de vacature via mail naar steffy.tran@groepubuntu.be.
Gezien onze organisatie veel mogelijkheden biedt nodigen wij iedereen uit die zich aangesproken voelt na het lezen van de vacature.


 

Vacature Huishoudhulp cliëntenwoning

Voor onze partner vzw Comforte, zijn we op zoek naar een goedlachse huishoudhulp die graag aan de slag gaat in onze cliëntenwoningen die gelegen zijn in de regio van Avelgem. Er wordt gestreefd naar een persoonsgerichte dienstverlening met maximaal respect voor elk persoon. Als huishoudhulp van Comforte sta je in voor de dagdagelijkse huishoudelijke taken bij de cliënten.

Je houdt van netheid en steekt graag je handen uit de mouwen. Daarnaast ben je erg klantgericht. Als eerste aanspreekpunt luister je naar de behoeften en wensen van onze klant. Je bent rustig, betrouwbaar en flexibel ingesteld.

Wij bieden je een contract van bepaalde duur aan met kans op optie vast. Verschillende tewerkstellingsbreuken zijn mogelijk. Verloning volgens PC 322.01, met extralegale voordelen. Je werkt in de regio van Avelgem.

Vacature huishoudhulp cliëntenwoning

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en CV met vermelding van de vacature via mail naar faustine.vanderbeke@groepubuntu.be.
Gezien onze organisatie veel mogelijkheden biedt nodigen wij iedereen uit die zich aangesproken voelt na het lezen van de vacature.


 

Vacature Meewerkend coach kinderopvang

Vzw tAlternatief wil mensen activeren via een talentgerichte benadering en een alternatief aanbod van werk. We geven mensen kansen om te ontwikkelen, leren, creëren, realiseren en sociale contacten te leggen. 

Kinderdagdagverblijf ‘Kamelofant’ is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin en biedt plaats aan 22 kinderen tussen 0 en 3 jaar. We bieden toegankelijke en laagdrempelige kinderopvang waarbij participatie van kwetsbare gezinnen, respect voor diversiteit en sterke lokale inbedding centraal staan.

Als meewerkend coach sta je enerzijds mee in voor de dagdagelijkse werking, anderzijds voor de ondersteuning van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je verzorgt de kinderen en hebt contact met de ouders, maar je coacht en ondersteunt ook de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met je collega's zorg je voor een bruisende werking.

Bekijk de vacature Meewerkend coach kinderopvang.

Wij bieden een contract van 34u van onbepaalde duur met verloning volgens paritair comité 329.01. Je werkplek is in Kuurne. 

Interesse? Bezorg ons jouw sollicitatie ten laatste op 29 september via mail naar faustine.vanderbeke@groepubuntu.be.  


 

Vacature Werkvloerbegeleider tAlternatief

Vzw tAlternatief wil mensen activeren via een talentgerichte benadering en een alternatief aanbod van werk. We geven mensen kansen om te ontwikkelen, leren, creëren, realiseren en sociale contacten te leggen.

Als werkvloerbegeleider sta je in voor het aansturen en begeleiden van een groenploeg, de medewerkers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gedurende de wintermaanden stuur je ook een klusploeg aan. Je staat in voor de dagelijkse operationele werking waarbij je de taken voorbereidt, verdeelt en opvolgt. Je werkt ook actief mee met de ploeg en bent het aanspreekpunt voor de klant. 

Je hebt aandacht voor veiligheid, orde en netheid en hebt een sterk probleemoplossend vermogen. Je bent technisch sterk in groenonderhoud en combineert je kennis met een praktische aanpak. Daarnaast ben je een handige harry en kan je vlot overweg met verschillende machines. Bovendien ben je een echte teamplayer. Je beschikt over een diploma tuinbouw of enkele jaren werkervaring in het groenonderhoud. Ervaring in het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is een meerwaarde. 

Bekijk de volledige vacature Werkvloerbegeleider.

Wij bieden een voltijds contract van onbepaalde duur met verloning volgens paritair comité 329.01 en maaltijdcheques van € 4,40. 

Interesse? Bezorg ons jouw sollicitatie via mail naar faustine.vanderbeke@groepubuntu.be.  


 

Vacature Agogisch coach

Je staat in voor het agogisch ondersteunen van de medewerkers, het sociaal netwerk en de cliënt. Je behoort tot de agogische dienst, maar werkt hoofdzakelijk voor mensen met een beperking of een kwetsbaarheid die bij Groep Ubuntu wonen. Je helpt mee bij de opstart van een nieuw woonproject en geeft dit vorm vanuit jouw agogische expertise. Coachen betekent het proces opvolgen. Je voert hierbij zelf deeltaken uit en voor andere deeltaken coach je de medewerkers en/of het netwerk om de taak te kunnen uitvoeren.

We bieden jou een 4/5 of voltijds contract van onbepaalde duur met verloning volgens barema paritair comité 319.01, klasse 1, professionele bachelor (volgens diploma en relevante anciënniteit). 

Vacature Agogische coach

Interesse? Stuur jouw CV en motivatiebrief met vermelding van de vacature voor 17 oktober 2021 via e-mail naar vicky.decaluwe@groepubuntu.be.  


 

Vacature Locatieverantwoordelijke Krokonijn

Voor ons kinderdagverblijf Krokonijn zijn we op zoek naar een enthousiaste, goedlachse locatieverantwoordelijke. Krokonijn maakt deel uit van vzw tAlternatief, die tewerkstelling aanbiedt met de nodige aandacht voor diverse profielen en statuten. 

Het kinderdagdagverblijf is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin. Er is plaats voor 25 kinderen tussen 0 en 3 jaar. We bieden toegankelijke en laagdrempelige kinderopvang waarbij participatie van kwetsbare gezinnen, respect voor diversiteit en sterke lokale inbedding centraal staan. 

Als verantwoordelijke hou je contact met de ouders, organiseer je activiteiten, verzeker je een vlotte dagelijkse werking, volg je het financiële luik op van het kinderdagverblijf en coach je jouw team van medewerkers. Samen met de 7 collega-kinderbegeleiders zorg je voor een bruisende werking. 

We bieden jou een 4/5 contract aan (30u) van onbepaalde duur met verloning volgens barema en anciënniteit binnen paritair comité 329.01.  

Bekijk de volledige vacature Locatieverantwoordelijke Kokonijn

Interesse? Stuur jouw CV en motivatiebrief met vermelding van de vacature voor 30 september 2021 via e-mail naar faustine.vanderbeke@groepubuntu.be. We verzekeren een vlotte en vertrouwelijke aanpak van je kandidatuur. 


 

Vacature Mobiele coach

Voor ons team in regio Kortrijk-Menen zoeken we een coach mobiele ondersteuning. Als mobiele coach sta je in voor het individueel en op maat ondersteunen van mensen met een zorgnood in alle aspecten van hun leven en vanuit hun eigen leefsituatie. Je stimuleert hen om maximaal - volgens hun eigen mogelijkheden en beperkingen - zelf de verantwoordelijkheid voor hun leven op te nemen en een kwaliteitsvol leven te leiden. Dit doe je o.a. door het aanleren en ontwikkelen van vaardigheden. Je ondersteunt hen bij alle domeinen van het leven, zowel op vlak van wonen als op psychosociaal vlak en bij dagelijkse activiteiten.

We bieden jou een 4/5 of voltijds vervangingscontract waarbij je snel kan opstarten. 

Bekijk de volledige vacature Mobiele coach

Interesse? Stuur jouw CV en motivatiebrief met vermelding van de vacature voor 13 oktober 2021 via e-mail naar vicky.decaluwe@groepubuntu.be.  Sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 18 oktober.

 


 

Jij als persoon

Wie je ‘bent’ is belangrijker dan wat je ‘kent’. Wij hechten meer belang aan wie je bent als persoon, dan aan wat je al kent of kan. Wie je bent als persoon, jouw persoonlijke visie en waarden, bepalen in grote mate jouw gedrag, of je past binnen onze organisatie en goed zal functioneren binnen een specifieke functie.

Gedragscompetenties vormen daarom de basis voor onze aanwerving en ontwikkeling van medewerkers. We geloven dat wie de juiste attitude heeft de kennis kan aanleren en de toepassing onder de knie kan krijgen en niet omgekeerd. Dit garandeert tegelijkertijd een diversiteitsbeleid. Door te focussen op gedragscompetenties, komen we los van leeftijd, geslacht, afkomst of beperking en zelfs diploma.


 

Jij als mede-eigenaar

Wij zien elke medewerker op zijn niveau als eigenaar binnen zijn job en mede-eigenaar van het team en de organisatie. Eigenaarschap betekent dat de medewerker zelf verantwoordelijk is voor de eigen resultaatsgebieden, maar ook medeverantwoordelijk voor deze van het team en de ruimere organisatie. Daarom geven wij medewerkers én teams voldoende autonomie.

We creëren jobs waarin er een goed evenwicht bestaat tussen de taakeisen en de regelmogelijkheden. We verwachten veel en dagen medewerkers uit,  maar geven in dezelfde verhouding de kans om zoveel als mogelijk zelf het werk te regelen. Op die manier kan je zelf werkstrategieën ontwikkelen, jouw talenten maximaal benutten en geven we ondernemerschap alle kansen. Op teamniveau willen we doorheen de onvermijdelijke structuren en procedures eigen aan een grote organisatie de effectiviteit, autonomie en verantwoordelijkheid van de teams versterken en op die manier de dynamiek en het kleinschalig werken borgen. Op organisatieniveau heeft elke medewerker als mede-eigenaar het recht én de plicht om te participeren en de organisatie mee te helpen vormgeven.


 

Jouw competenties en talenten

De basis van ons HR-beleid vormt competentiemanagement de rode draad doorheen de verschillende HR-processen.  Naast competenties is het belangrijk om in te zetten op talenten van medewerkers. We zien dit niet als een of/of- maar wel als een en/en-verhaal.

Via competentiemanagement willen we jouw competenties optimaal inzetten en ontwikkelen zodat je optimaal kan functioneren met het oog op het realiseren van de missie en de doelstellingen van onze organisatie.

Met talentontwikkeling willen we het beste uit jou halen door in te zetten op jouw sterktes, natuurlijke aanleg én passie. Hiervoor zetten we naast een doorgedreven vormings-, trainings- en opleidingsbeleid, sterk in op individuele coaching.


 

Jouw ondersteuning

In het ondersteunings- en  ontwikkelingsbeleid van medewerkers focussen wij zowel op de ondersteuning van de medewerker als persoon als op de verwachte resultaten en de realisatie van de doelstellingen van de organisatie. We kiezen daarom voor coachend leidinggeven: hard voor de resultaten, zacht voor de mensen. 

Coachend leidinggeven is een stijl van leidinggeven die medewerkers duidelijkheid geeft over wat van hen verwacht wordt, hen motiveert, leermogelijkheden creëert en hen uitdaagt om deze verwachtingen in te lossen. Onze leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor het aangeven en bewaken van een duidelijke meetlat voor zowel het team als het individueel functioneren. Om deze meetlat te behalen moeten de competenties en talenten van medewerkers ingezet worden. In hun coachende rol investeren leidinggevenden in het ontwikkelen van de competenties en talenten van elke medewerker. 


 

Jouw loopbaan

Gezien we met z’n allen langer moeten werken, willen we ervoor zorgen dat medewerkers dit met goesting blijven doen. Anderzijds vinden we het belangrijk om te investeren in een duurzame relatie met onze medewerkers  en zo onze expertise op te bouwen en te behouden.

Naast competentie- en talentontwikkeling denken we daarom ook structureel na over jouw langere loopbaan. Via onder meer loopbaangesprekken maken we de toekomst en de doorstroom naar andere functies binnen de eigen organisatie in een open gesprek bespreekbaar. Daarnaast hechten wij belang aan het welzijn van onze medewerkers en geloven we in werkbaar werk waarbij er een goed evenwicht is tussen de steeds wijzigende eisen aan het werk en de veranderende behoeften van de medewerker.


 

Interesse in vrijwilligerswerk

Om de missie van Groep Ubuntu waar te maken kunnen wij niet zonder vrijwilligers. Een vrijwilliger is bovenop de basiswerking vaak de kers op de taart voor onze cliënten. Daarom zijn wij voortdurend op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Vrijwilligerswerk hoeft niet groots te zijn, het kan in kleine dingen zitten, maar maakt in veel gevallen een groot verschil voor onze cliënten. Anderzijds is het ook een meerwaarde voor jou persoonlijk en kan je jouw vrije tijd op een aangename manier invullen. Je maakt deel uit van een groter geheel en draagt bij aan de realisatie van een samenleving waarin iedereen de kans krijgt op een kwaliteitsvol leven. Wij engageren ons om vrijwilligers op een professionele manier te begeleiden en op te volgen.

Bekijk via onze website zelf eens alle domeinen van Groep Ubuntu en ga na wat jou interesseert en aanspreekt. Neem gerust contact op met Vicky De Caluwé via e-mail naar vrijwilligerswerk@groepubuntu.be of rechtstreeks met de satelliet van je voorkeur. Indien we specifieke opdrachten hebben waarvoor wij helpende handen zoeken, dan plaatsen wij telkens een vacature op Give a Day. Bekijk hier welke opdrachten er momenteel openstaan.

Om de administratie vlot te laten verlopen kan je hier ook de nodige documenten downloaden:


 


 

Interesse in een stage

Ben je student en op zoek naar een boeiende en uitdagende stage binnen een ruimer netwerk, dan ben je bij Groep Ubuntu zeker welkom! Wij engageren ons om stagiairs op een professionele manier te begeleiden en op te volgen. Uiteindelijk zijn stagiairs onze toekomstige medewerkers. We hebben er dus alle belang bij om wederzijds het onderste uit de kan te halen. Stagiairs krijgen bij ons de kans om mee te draaien in de dagelijkse werking en volwaardig deel uit te maken van het team.

Zoek je een stage in het kader van een opleiding via het volwassenenonderwijs (zoals HBO5), dan word je beschouwd als een (tijdelijke en vrijwillige) medewerker van Groep Ubuntu. Je krijgt de kans om mee te draaien in de dagelijkse werking, volwaardig deel uit te maken van het team en diverse interne vormingen mee te volgen.

Bekijk via onze website eens alle domeinen van Groep Ubuntu en ga na wat jou het meest interesseert en aanspreekt. Neem gerust contact met Vicky Braekevelt via e-mail naar vicky.braekevelt@groepubuntu.be.

Om de administratie vlot te laten verlopen, kan je hier ook de nodige documenten downloaden:


 

Veel gestelde vragen 

Kan ik mijn anciënniteit meenemen als ik start bij Groep Ubuntu x 8K?

Kan ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkering krijg van de mutualiteit?

Hoe blijf ik op de hoogte van vacatures?

Heeft het zin om spontaan te solliciteren en word ik dan gecontacteerd bij een vacature?

Kan ik een vakantiejob doen bij Groep Ubuntu?

Waar kan ik de loonbarema’s vinden?


 

Solliciteer hier vrijblijvend 

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie of schrijf je in voor onze vacaturenieuwsbrief.


 

Onze contactgegevens

Groep Ubuntu 
Blokkestraat 29A
8550 Zwevegem
T +32 56 64 60 62 
E leen.vandenhende@groepubuntu.be