Pol Callewaert

Vrijwilliger

"We bouwen De Drie Wijzen uit tot een echte ontmoetingsplek"


Pol werkt al meer dan 25 jaar mee aan Oxfam Wereldwinkel Kuurne. Een groep van 25 vrijwilligers houdt de winkel open, organiseert evenementen, en draagt het unieke concept van de winkel mee naar buiten.

“We hebben een goede sterke groep, één voor één betrokken vrijwilligers met veel zin voor samenwerking. We bouwden De Drie Wijzen uit tot een echte ontmoetingsplek, zonder blozen kan ik stellen dat we daar al goed in geslaagd zijn. Ik maak deel uit van de werkgroep evenementen en ben verslaggever van de medewerkersvergaderingen. Elke woensdagnamiddag sta ik in de winkel en af en toe spring ik ook bij op andere momenten. Op donderdag breng ik de verse soep die hier gemaakt wordt naar IMOG, die telkens een hoeveelheid bestelt voor de medewerkers.

De samenwerking met mensen met een beperking creëert een extra dimensie. Dat is een hele verrijking en zou een voorbeeld moeten zijn voor andere wereldwinkels.

Waar we over tien jaar staan? Ik hoop dat we meer dan ooit een ontmoetingsplaats zijn, ik droom ervan om nog meer te kunnen focussen op de korte keten. Als ik gezond blijf, zal ik er met veel plezier nog deel van uitmaken!”