‘De collega’s stoefen met de lekkere lunch’ 
 

Pieterjan werkt als jeugdconsulent in Avelgem. Toen het Hoevekaffee in 2019 de deuren opende, stelden zijn collega’s voor om er eens te gaan lunchen.  

“Of de lunch lekker was? ‘t Zal wel zijn! Dat was een enorme meevaller. Sindsdien gaan we geregeld met enkele collega’s lunchen in het Hoevekaffee. Het is een leuk concept, met telkens een groente van de maand, en er is telkens een volwaardig vegetarisch alternatief. Bovendien is het een ideale plek om bij mooi weer buiten onder de bomen te zitten.  

Onlangs zag ik dat je de rest van de lunch ook kan afhalen via de app Too Good to Go. Als we er eens niet geraken, lijkt het me leuk om ook dat eens te proberen.  

Sowieso vind ik het belangrijk dat mensen met een beperking een volwaardige plaats krijgen in onze maatschappij. Elke woensdagnamiddag komt iemand van Groep Ubuntu bij ons begeleid werken. Hij is voor ons even onmisbaar als de anderen en maakt echt deel uit van ons team. 

Het Ganzenhof is ook elk jaar één van de activiteiten van Grabbelpas. Een groep kinderen komt dan een dag mee helpen op de bioboerderij. Ik vind het immers belangrijk dat kinderen al van jongs af mensen met een beperking leren kennen.”