'Je krijgt zo veel terug en net dát is onbetaalbaar.' 

 

De samenwerking met De Drie Wijzen is er één die al een tijdje teruggaat. In het verleden werkte de Orde van de Ezel vanuit een garage recht tegenover De Drie Wijzen. Omdat de eigenaar naar het buitenland verhuisde, was de Orde op zoek naar een nieuwe locatie. Al snel werd de link met De Drie Wijzen gelegd. Na een eerste brainstormsessie werd duidelijk dat samenwerken een win-win situatie was. Zij hadden plaats over en door met ons in zee te gaan was het commercieel interessant voor hen. De wisselwerking tussen beide organisaties zorgt tot op vandaag nog steeds voor nieuwe mogelijkheden. De connecties van de Orde, met heel wat commerciële ervaring in de rangen, is een grote meerwaarde in de samenwerking. Weten hoe je met de mensen kan praten en onderhandelen waardoor je net dat beetje extra kan realiseren.

Een paar jaar geleden ging de plaatselijke bakker met pensioen en hij verkocht zijn koekjesbakmachine. De prijs lag drie keer hoger dan het beschikbare budget van De Drie Wijzen. Ik heb zelf onderhandeld met de bakker en de machine werd ons gelaten voor het budget dat beschikbaar was. Voor mij persoonlijk een fantastisch moment waaruit ik heel veel voldoening heb gehaald. Een oprechte dankbaarheid die zo veel betekent.  

Bij de uitbreiding van ons gamma ezelsproducten hebben we bewust gekozen voor Oxfam wijn die we met eigen etiketten hebben gepersonaliseerd. De vele recepties en persvoorstellingen gaan altijd door in de belevingswinkel en we gebruiken uiteraard altijd Oxfam producten

De Drie Wijzen biedt ook een grote logistieke hulp bij diverse van onze activiteiten. Zo organiseerden we een verkoop van bloemstukjes ten voordele van Nicaragua en konden we op onze vaste partner rekenen als afhaalpunt. Voor ons een welgekomen helpende hand. De producten van de Orde (ezelsbier, ezelswijn, ezelspaté en geschenkverpakkingen) worden in de winkel verkocht. Oxfam, de Orde van de Ezel en Groep Ubuntu samen ‘de 3 wijzen’, een unicum in de streek. 

Omdat we hen een warm hart toedragen, was het tijdens De Warmste Week (editie 2018) dan ook vanzelfsprekend dat we met de Orde van de Ezel een actie ten voordele van De Drie Wijzen zouden organiseren. Samen met de opbrengst van de actie van ‘Mardi Gras’ kon zo in het voorjaar van 2019 een volledige nieuwe keuken geïnstalleerd worden. Dat zijn maar een paar voorbeelden die onze samenwerking schetsen. We hebben een vlotte en intense samenwerking waarbij we elkaar zowel als mens maar ook als organisatie (leren) kennen en herkennen. Je krijgt zo veel terug als je iets doet voor andere mensen en net dát is onbetaalbaar.’ 

Ga terug naar onze troeven.