‘Door officieel met Amili Haha te starten,

kunnen we nu ook naar buiten treden met onze collecties’ 
 

In 1995 startten we een naaiatelier waar we vooral herstellingen deden. Al vrij snel kwamen we tot de vormgeving van textiel en ontwierpen we stof, waarbij het bestikken en deformeren van stoffen onze eigenheid werd. Door artistieke projecten werd het na verloop van tijd duidelijk dat we aansluiting konden vinden bij het toenmalige Molenhuis, wat in 2005 Kunstwerkplaats de Zandberg werd.

Na jarenlange ervaring en samenwerkingen met reguliere kunstenaars en ondersteuning op maat in het uitbouwen van een oeuvre richtten we in 2017 het modelabel Amili Haha op, een collectief van vijf modeontwerpers: Annemie, Mieke, Lindsy, Hadewijch en Hannes.

Amili Haha is een concept dat staat voor unieke, handgemaakte, artistieke, duurzame, ecologische en tijdloze stukken. We ontwikkelen een collectie op een niet-traditionele manier. De silhouetten maken we rechtstreeks op de pop, vooral Lindsy en Hannes doen dit. Mieke en Hadewijch ontwerpen kwalitatieve stoffen met verschillende technieken. Ze bestikken stof, zeefdrukken, batiken, transferdrukken en borduren eigen tekeningen of werk van andere kunstenaars van Kunstwerkplaats de Zandberg. Annemie zorgt voor de afwerking en zorgt dat de stukken goed in elkaar zitten.

Door experimenteren en veel handwerk ontstaat er een unieke collectie stukken die hun weg vinden naar klanten die er hun persoonlijkheid mee accentueren. Het is een enorme motivatie voor ons om voor die klanten te kunnen werken!