‘Mijn vorig werk was saai, hier heb ik een gevarieerd programma’ 

 

Laurette kwam jaren geleden al eens in Hise terecht via GTB (Gespecialiseerd Team Bemiddeling). Nadien ging ze aan de slag in haar woonplaats Menen, waar ze meer dan vijf jaar heeft gewerkt.  

Laurette: “Ik moest er altijd hetzelfde werk doen en was het op de duur beu, het was te saai voor mij. Daarom heb ik zelf weer contact opgenomen met Hise. Joke van het Loket heeft me toen gebeld, we hebben samengezeten en ze heeft me goed kunnen helpen.”  

Joke Maes, het Loket: “De aanmelding van Laurette is iets anders gelopen dan gewoonlijk omdat de vraag van Laurette héél gericht was: ‘ik wil in Hise gaan werken’. Bij andere aanmeldingen proberen we een vraagverheldering te krijgen: we luisteren naar wat de mensen wel en niet graag doen en wat ze goed kunnen. Zo proberen we tot een match te komen met de kandidaat-medewerker. Laurette vroeg duidelijk naar variatie in haar job. Ik contacteer dan de coördinator van de beoogde locatie en we plannen een bezoek. Als dat goed verloopt zoals bij Laurette kunnen we de arbeidszorg opstarten.” 
 

Laurette: “In januari kon ik hier terugkomen met een wisselend programma. Op maandag werk ik op de dienst assemblage en montage, op woensdag en donderdag doe ik handling. Is er iets, dan kan ik altijd bij de begeleiders terecht, Liesbet is er altijd voor mij geweest. Ze heeft me al goed geholpen.” 

Werkcoach Liesbeth Dobbels: “Laurette is een harde werker. Ze streeft naar werk dat 100% in orde is. Is ze klaar, dan staat ze gegarandeerd binnen de vijf minuten aan mijn bureau om te vragen wat ze kan doen.” 

Laurette: “Ik amuseer me hier, ook al ben ik elke dag een hele tijd onderweg. Ik kom met plezier werken! Doordat ik anti-epileptica neem, mag ik niet autorijden. In de zomer fiets ik meer dan een uur om hier te geraken, maar ‘t is goed voor de cholesterol, he. Stilzitten is helemaal niets voor mij. Ik hoop dat ik hier tot aan mijn pensioen kan blijven.”