'Zo mooi om ze tijdens die week te zien openbloeien.'

 

Lieve Blondeel is al een lange tijd actief binnen De Stroom. Samen met haar mama heeft ze al heel wat activiteiten begeleid.  

‘Ik ben er zo’n 20 jaar geleden ingerold. Mijn moeke ging opnieuw mee als reisbegeleidster met De Stroom en door omstandigheden hadden ze vrijwilligers te kort. Het duurde niet lang voor moeke me aansprak en vroeg om samen met haar een groep te begeleiden. Een echt ideale timing was het niet voor mij omdat ik als net afgestudeerde wel wat zomerplannen had met de vrienden. De argumenten van moeke waren echter zo sterk dat ik mijn vakantieplannen al snel aanpaste en besliste om mee te gaan. Sindsdien heb ik maar één zomer forfait gegeven omdat mijn dochtertje het levenslicht zag. In het begin was ik heel erg actief als vrijwilligster. Zo engageerde ik mij voor tal van activiteiten tijdens het jaar, bemande de bar van Oprit 2 3 4 en ging ik mee op reis. Met de komst van mijn dochter is er toch wel het een en ander veranderd. Ik kan me niet meer voor zoveel verschillende activiteiten engageren, maar ik doe het nog steeds met evenveel enthousiasme.  

Voor de reizen is het cruciaal dat je als begeleidersduo een goede klik hebt. Je bent verantwoordelijk voor je groep en je moet op dezelfde golflengte zitten. Sowieso worden er paar ontmoetingsmomenten georganiseerd met de verschillende reisgroepen. Tijdens die momenten ontdek je wat de interesses van de deelnemers zijn en wat ze graag willen doen op reis. Mensen met een beperking zijn ook gewoon maar mensen die er ook naar snakken om te lachen, gek te doen maar evengoed gewoon eens een goed gesprek willen. Hoe mooi is het niet om ze te zien openbloeien tijdens die week vakantie. Het genot en de blijdschap bij de deelnemers zijn voor mij de grootste drijfveer om dit nog vele jaren te doen. 

De medewerkers van De Stroom appreciëren heel erg wat wij als vrijwilliger doen. We worden regelmatig bevraagd en ze houden rekening met onze tips, vragen en bezorgdheden. Een hele warme organisatie waar ik met veel plezier mijn steentje bijdraag.’ 

Ga terug naar onze troeven.