‘We leren allemaal van elkaar,
of we nu een beperking hebben of niet’ 
 

Vrijwilligster Claudine gaat wekelijks twee keer naar tAlternatief waar ze de ambacht van het stoelvlechten beoefent.

'Ik ben eerder toevallig in tAlternatief terecht gekomen. Vroeger zat het meubelatelier van tAlternatief bij De Kringloopwinkel in Zwevegem. Een tante van mij had stoelen laten herstellen, maar dat duurde een hele tijd omdat ze te weinig mensen hadden voor het stoelvlechten. Piet (Hoet) liet vallen dat ze nog op zoek waren naar extra mensen om hen te helpen. Ik vertelde Piet over mijn zoektocht naar vrijwilligerswerk en van het een kwam het ander. Mijn man was in het begin wat kritisch, maar nu ziet hij welke voldoening ik uit dit werk haal.  

Het is voor mij heel belangrijk dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de maatschappij. Zelf heb ik het vroeger heel moeilijk gehad thuis. Wij zijn er toen bovenop geraakt door de vele hulp die we van buitenaf kregen. Dat is voor mij dan ook meer dan reden genoeg om me ook in te zetten als vrijwilliger. In tAlternatief heb ik al fantastische mensen leren kennen die me nemen zoals ik ben.  

Al vanaf het moment dat ik aankom, word ik enthousiast ontvangen. Een spontane knuffel, veel liefde en genegenheid. Voor mij zijn de mensen van tAlternatief een tweede familie waar ik me goed voel en waar ik mezelf kan zijn. We vullen elkaar aan en hebben elkaar nodig. De zussen Nathalie en Pascale hebben mij met engelengeduld stap voor stap leren stoelvlechten. We leren allemaal van elkaar of we nu een beperking hebben of niet

Ik ben mantelzorger voor mijn mama van 89 jaar, maar daarnaast zorg ik ook nog voor mijn man. Door een trombose in november vorig jaar was ik hem bijna kwijt. Het zag er niet goed uit, maar alles is uiteindelijk goed gekomen. We hebben een tweede kans gekregen en we genieten met volle teugen. Ik ben een bezige bij, maar maak voldoende tijd vrij voor mijn hobby’s. 

 

Voor mij is het een van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. In tAlternatief amuseer ik me elke week weer. Aan iedereen die het wil horen, vertel ik over mijn vrijwilligerswerk, over wat het met me doet en hoe ik me erbij voel. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Stel je open voor het onbekende en de rest komt vanzelf.'

Ga terug naar onze troeven.