Frederic Moreels

Komt naar Wissel

"Dankzij de tips uit de therapie kan ik beter plannen en heb ik een duidelijke structuur voor ogen. Dat helpt me om stappen vooruit te blijven zetten."


Frederic is een enthousiaste dertiger. Meer dan 10 jaar geleden liep hij een hersenletsel op. Twee dagen per week, op dinsdag en donderdag, komt hij naar ons dagcentrum Wissel. Hij houdt er vooral van om vrijwilligerswerk te gaan doen, o.a. bij Groenten en Fruit Isabelle en in het Washcot. Dat doet hij anderhalve dag per week. Voor cliënten met een niet-aangeboren hersenletsel betekent het veel om opnieuw in het reguliere arbeidscircuit aan de slag te kunnen. “Isabelle was zo blij met het werk dat ik voor haar heb gedaan, dat ik een zak met fruit heb meegekregen. Ik ga daar heel graag werken.”  
De rest van zijn tijd doet Frederic atelierwerk, al moeten de coaches hem soms wat activeren. Hij durft zichzelf al eens een extra pauze gunnen. Elke week volgt hij 1u individuele therapie. Die spitst zich vooral toe op heel praktische zaken, en op problem solving. "Dankzij de tips kan ik beter plannen en heb ik een duidelijke structuur voor ogen. Dat helpt me om stappen vooruit te blijven zetten."
Frederic voelt zich goed in zijn vel. Hij woont via het ocmw van zijn gemeente samen met een ouder koppel, hun adoptiezoon en nog drie anderen en krijgt begeleiding aan huis. Hoewel het niet Frederic zijn familieleden zijn, voelt het wel zo. “We doen heel veel zaken samen als gezin: naar de markt gaan, naar het voetbal gaan kijken, we gaan zelfs samen op reis!”
Eén van Frederic zijn favoriete hobby’s is muziek. Hij loopt vaak met zijn oortjes rond en staat de radio aan, dan weet Frederic gegarandeerd wie de zanger is. Met Frederic in het atelier zit de sfeer altijd goed!