'Het is een verrijking voor onze gemeente'

 

Luc Callens woont vlakbij bioboerderij Het Ganzenhof. Ze kennen hem er goed. Hij komt er immers regelmatig over de vloer om eens goeiedag te zeggen of om een handje toe te steken. 

Luc: “Elke dinsdagvoormiddag ga ik Jelle ophalen om samen de paardenstallen uit te mesten en de paarden te borstelen op een boerderij in de buurt. Enkele jaren geleden had een begeleider me die vraag gesteld, ik was toen net met brugpensioen, en we doen dit nu nog altijd.  

Tijdens de weekends en vakanties is er een beurtrol met enkele mensen uit de buurt om de dieren eten en drinken te geven. Ik heb er nu de tijd voor en zo hou ik me zinvol bezig. Het is goed om eens buiten te komen, he. Ik zit ook in het comité van het jaar 49. We vergaderen geregeld op de bioboerderij en gaan soms samen lunchen in het Hoevekaffee. 

Daarnaast maakte ik jaren deel uit van Equipe Julien. Ik heb nog geweten dat de Feniks de boerderij kocht. We hebben jaren met een hele groep vrijwilligers gezwoegd om er uiteindelijk de prachtige boerderij van te maken die het vandaag is. We plukken er nog elke dag de vruchten van. Ik geniet als ik hier elke dag de cliënten zie voorbijkomen. Het is een verrijking voor onze gemeente!”