Amili Haha Fashion Event 2022

Op zaterdag 10 september 2022 toont Amili Haha, het modecollectief van Kunstwerkplaats De Zandberg, haar derde collectie in fabriekshal Uzien in Deerlijk. Wie het unieke modelabel niet kent, zou kunnen denken dat het verwijst naar de naam van de ontwerpster. Een personage in de modewereld, heel bewust gekozen. toch schuilen er vele gezichten achter dit label.


Annemie, Mieke, Lindsy, Hannes en Hadewijch gaven via hun beginletters de naam. Na enkele jaren zijn er een aantal ontwerpers bijgekomen die één voor één mee hun stempel drukken op dit eigenzinnige modelabel.

Modecollectief Amili Haha: ‘Onze nieuwe collectie die we in september voorstellen aan het brede publiek brengt onze sterktes meer dan ooit naar voor. Er zit veel handwerk en borduurwerk in wat eindeloos veel tijd vraagt, tijd die we graag nemen. Onze keuze om geen jaarlijkse collectie te maken wordt mee bepaald door de keuze om die tijd te nemen. De eerste corona-lockdown hakte er stevig in, onze ateliers gingen lange tijd dicht. De goesting bij de heropstart was heel groot en dit vertaalde zich in het gebruik van veel kleur. Veel meer dan bij vorige collecties lieten we ons inspireren door een thema: natuur, bloemen, vissen en water.’

Benieuwd naar de nieuwe collectie van Amili Haha? Noteer dan alvast zaterdag 10 september 2022 in de agenda.



Bekijk hieronder de aftermovie van de fashion show 'Amili Haha | Collectie 2019' in BE PART,
platform voor actuele kunst in Waregem:


Ander nieuws