Aftermovie boekvoorstelling 'The Zandberg Drawing' van Danny Bergeman in het SMAK Gent

Op zondag 8 september 2019 stelde Danny Bergeman uit Kunstwerkplaats en Artotheek De Zandberg​ zijn boek 'The Zandberg Drawing' voor in het SMAK Gent. Bekijk de aftermovie van de boekvoorstelling hier.


The Zandberg Drawing / 2011-2018 is de stille, getrouwe en monumentale getuige van het jarenlang volgehouden monnikenwerk van Danny Bergeman (1960, Izegem). In september 2011 begint Bergeman in Frankrijk te tekenen in een A3-schetsblok. Hij vult de bladen met kleine, precieze motieven die hij waarneemt en die we herkennen: de gevel van een huis, een dakpartij enzovoort.

Terug in kunstwerkplaats De Zandberg in Harelbeke gaat hij in hetzelfde schetsblok door maar is zijn tekenwerk gebaseerd op zijn waarneming en interpretatie van reproducties en afbeeldingen in (kunst)boeken, catalogi en tijdschriften. Gestaag vult hij alle bladen met een schier eindeloze rij volledig abstracte vormen afgeleid van de beelden in de boeken. Acht jaar later is het A3-schetsblok vol getekend en is voor Danny het werk af. Het boek kan je bestellen via http://merbooks.be/projects/view/1375


Ander nieuws