'Ik vraag me dikwijls af of ik in die situatie hetzelfde zou willen'

'Dat is een vraag die ik me tijdens mijn werk geregeld stel'. Kimberly werkt als wooncoach in een woning waar bewoners 24u per dag ondersteuning krijgen. Er samen zijn voor cliënten, collega's, buren, dat is waar ze volop van kan genieten, en dat is ook wat ubuntu voor haar betekent. 


'Als iemand nu bijvoorbeeld een hele dag thuis is en ’s morgens geen zin heeft om zich meteen aan te kleden, of eens wat langer wil slapen. Ik heb ook soms zin om wat langer in pyjama te blijven rondlopen, dus waarom zouden onze cliënten dat niet eens mogen? Wij als begeleider zijn er niet om hen schools te dicteren wat ze wel of niet moeten doen. Zeker omdat we hier in 't Nest een wat oudere leeftijdsgroep ondersteunen, vind ik het heel belangrijk om niet blind te zijn voor wat zij graag willen. Je moet ieder in zijn eigenheid laten.'

Lees het volledige verhaal van Kimberly hier

Wil jij net als Kimberly ook iets kunnen betekenen voor onze bewoners? Dan is een job als wooncoach bij Groep Ubuntu misschien wel iets voor jou! Je kan altijd spontaan solliciteren.

 


Ander nieuws