Carine Delchambre

Vrijwilliger

'Mensen ontvangen en in de watten leggen, ik doe niets liever dan dat.'


Carine werkt al meer dan twee jaar als vrijwilliger in De Drie Wijzen. Om de twee weken houdt ze de winkel een halve dag open, of ze springt bij als er iemand wegvalt. Carine houdt van het sociale contact.

“Nog voor ik met pensioen ging, vroeg een vriendin mij al of ik interesse had. Ik wou sowieso graag vrijwilligerswerk doen. Ik dacht aan een woonzorgcentrum, maar na het overlijden van mijn moeder viel het contact er weg. Eens ik met pensioen was, heb ik de raad van mijn vriendin gevolgd en ben ik meteen gestart in De Drie Wijzen. Ik heb altijd in een commerciële functie gewerkt, dus dit werk sluit perfect aan bij wat ik graag doe. Ik vind het leuk om nu eindelijk eens tijd te hebben voor een babbeltje. De Drie Wijzen is een aangename ontmoetingsplaats voor vele mensen die een koffie of soepje komen nuttigen.”

Daarnaast is Carine ook actief in de werkgroep van De Drie Wijzen die alle activiteiten organiseert.

“Deze activiteiten en de daarmee gepaarde voorbereidingen slorpen meer tijd op dan het werk in de winkel. Maar geslaagde activiteiten geven telkens ook nieuwe energie. Ik amuseer me echt in de groep. Onlangs zijn we met enkele vrijwilligers een dag naar Nederland geweest om bij de groothandel onze voorraad geschenken in te kopen voor de eindejaarsperiode. Tijdens de kermis, de braderie of de kerstmarkt zorgen we ervoor dat we de mensen extra in de watten kunnen leggen met taart, wafels of pannenkoeken. Ik woon in Kuurne, en zie dan telkens veel bekenden voorbijkomen. Af en toe zegt mijn man wel eens dat ik weinig thuis ben, maar dat maken we op andere momenten wel goed. Het maakt me blij te zien dat de winkel zo goed draait. Ik wil dit dan ook graag zo lang mogelijk blijven doen.”